Interactieve en shoppable video’s steeds populairder

shoppable video's

Niet alleen interactieve video behoort tot de top trends voor 2022. Educatieve video’s, geluidloze video’s, drone video’s, stories, shoppable video’s, live streams, 360º video’s en vlogs zullen ook komend jaar trending blijven.

Video is een krachtige manier om contact te leggen met je doelgroep, geen wonder dat video een vast onderdeel is van vele marketingstrategieën.

In dit artikel bespreken wij de video trends van komend jaar. Zorg ervoor dat de video’s die je laat maken in lijn zijn met je contentstrategie, zorg er ook voor dat de video’s geschikt zijn voor de platforms waar jij je op wilt concentreren.

Educatieve video’s

Educatieve video content is een van de meest effectieve methoden om kijkers te onderwijzen over een relevant onderwerp en om jezelf als thought leader in de markt te zetten. Het is dynamischer dan statische content omdat het zowel de visuele als de auditieve zintuigen van je kijkers aanspreekt.

Geluidloze video's

Het merendeel van de mensen bekijkt video’s zonder geluid, met name op mobiele apparaten is vaak standaard ingesteld dat video’s beginnen met afspelen zonder audio. Dit gebeurt bijvoorbeeld op Facebook en Instagram.

Als gevolg hiervan laten veel merken video maken die niet afhankelijk is van audio. Dit betekent dat je ofwel ondertiteling aan je video moet toevoegen of de boodschap op een andere manier met visuele elementen moet overbrengen.

Stories

Kortstondige video's, ook wel stories zijn gebaseerd op het feit dat de video inhoud slechts voor een bepaalde periode beschikbaar is. Het meest populaire voorbeeld van kortstondige inhoud is een social media-verhaal dat na 24 uur uit je profiel verdwijnt.

Merken gebruiken vaak kortstondige video's om producten en diensten te promoten door gebruik te maken van het fenomeen dat bekend staat als FOMO: de angst om iets te missen. Door video content maar kort beschikbaar te maken op je social media kanaal is de kans groter dat je volgers de content tot zich nemen. Zij willen niet het risico lopen iets te missen.

Shoppable video’s

Shoppable video's zijn een van de beste manieren om de aandacht van kijkers te trekken en ze ertoe aan te zetten ter plekke een aankoop te doen. Shoppable video's zijn prominenter dan ooit aanwezig op sociale mediaplatforms zoals Instagram en Facebook. Adverteer jij veel op deze platforms? Probeer dan zeker ook eens shoppable video’s uit.