Interactive video reclame: Teads naar de beurs

interactive video reclame

Online videoreclame bedrijf en ad-tech leverancier Teads wil via met een roadshow langs investeerders om hen te enthousiasmeren voor een aanstaande beursgang. Met deze emissie wil het Amerikaanse bedrijf tussen de 700 en 800 miljoen dollar gaan ophalen.

In de komende maand zal het prospectus verschijnen en wordt tevens bekendgemaakt tegen welke koers Teads zijn notering op de Nasdaq krijgt. Beursanalisten waarderen het bedrijf nu op vijf miljard dollar. Twee jaar geleden opende het video reclame bedrijf een kantoor in Nederland.

Hoe werkt deze interactive video ad-technologie?

Teads levert interactive video ad-technologie waarmee uitgevers videoreclame in geschreven artikelen kunnen plaatsen. Teads kan bijvoorbeeld verbindingen leggen met verscheidene grote DSP’s voor het aanbod. Sinds 2017 is het onderdeel van telecomreus Altice.

Hoeveel reclame omzet genereert Teads?

In het derde kwartaal van 2020 noteerde Teads een omzet van bijna 130 miljoen euro, zo;n vijftien miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Over heel 2020 kwamen de verkopen uit op iets meer dan 450 miljoen euro.

Wat doet reclamebedrijf Teads?

Teads wil als wereldwijd media en reclameplatform, het centrale toegangspunt voor adverteerders zijn om in contact te komen met de beste uitgevers ter wereld om zo direct een publiek van bijna 2 miljard mensen per maand te bereiken.

Merkveiligheid wordt belangrijker

Sinds enkele jaren kijken adverteerders en mediabureaus veel serieuzer naar zaken als merkveiligheid online. De mobiele advertentie-ervaringen van Teads bieden de beste combinatie van massabereik en merkveiligheid in de markt. Het end-to-end platform van Teads weet een duurzaam advertentie-ecosysteem te creëren dat merken op een respectvolle manier online verbindt met consumenten.

Boeiende advertentie ervaringen

De vraagzijde, verkoopzijde en creatieve reclame technologie van Teads leveren effectieve en boeiende advertentie-ervaringen voor consumenten en uitstekende resultaten voor merken. Uiteindelijk weet Teads met haar oplossingen voor uitgevers ook kwaliteitsjournalistiek beter te financieren. Op dit moment zijn er 800 mensen werkzaam bij Teads.