Is Pinterest een goudmijn voor video marketeers?

pinterest video

Pinterest is een visuele ontdekking / zoekmachine die mensen helpt ideeën en inspiratie te vinden voor toekomstige projecten. Pinterest biedt een breed scala aan content, waaronder recepten, interieur inspiratie, make-up handleidingen, doe-het-zelf projecten en meer.

Pinterest video

Oorspronkelijk was Pinterest volledig op afbeeldingen gebaseerd, zonder video content. Pas eind 2016 creëerde Pinterest een nieuwe functie waarmee gebruikers video's kunnen bekijken.

Deze functie was enorm succesvol, wat ertoe leidde dat Pinterest in de zomer van 2017 gepromote video pins introduceerde, waardoor bedrijven hun merken konden promoten tegen een vergoeding.

Tegenwoordig is Pinterest een goudmijn voor video marketeers, vooral omdat het (nog) niet overspoeld is met video content. Het is een van de weinige social media platforms waar je je met video relatief makkelijk kunt onderscheiden van de rest.

Pinterest video ads

In dit artikel bespreken we de twee belangrijkste soorten Pinterest video content die je vandaag nog kunt inzetten. Vervolgens bespreken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van Pinterest voor videomarketing.

soorten Pinterest video content

Video content op Pinterest kunnen we onderverdelen in betaalde video content en organische video content. Veel bedrijven gebruiken betaalde video content om hun merk onder de aandacht te brengen. Betaalde advertenties tonen je merknaam en logo, wat direct bijdraagt aan je merkbekendheid.

Organische video content is zoals de naam al doet vermoeden video content die je plaatst zonder er budget op in te zetten. Je maakt een video pin, wijst deze toe aan een van je themaborden en voegt vervolgens een opvallende titel en beschrijvende trefwoorden toe om een ​​publiek aan te trekken.

In tegenstelling tot een videoadvertentie zijn organische video's vaak iets minder ‘market-y'. Hoewel ze waarschijnlijk nog steeds de producten van je bedrijf laten zien, zijn ze meestal minder sales gericht dan een videoadvertentie.

Organische berichten zijn nuttig omdat ze je helpen een volger base op te bouwen, bovendien laat het je volgers zien dat je bedrijf meer doet dan alleen advertenties plaatsen.

Voordelen Pinterest video content

Het algoritme van Pinterest geeft – net als veel andere social media platforms – de prioriteit aan video content boven alle andere vormen van media. Hierdoor hebben video's de neiging om hoger te scoren bij interne zoekopdrachten. Bovendien worden video's over het algemeen beter geplaatst op de verkenningspagina van Pinterest, waardoor ze een breder publiek van geïnteresseerde kijkers kunnen bereiken.

De reden dat het algoritme de voorkeur geeft aan video komt voort uit het feit dat gebruikers zelf de voorkeur geven aan video. Uit onderzoek van Pinterest is ook gebleken dat de kans dat een gebruiker overgaat tot aankoop 2,6x groter is na het kijken van een video in vergelijking met het zien van andere typen content.

Dus Pinterest gebruikers kijken graag naar video's én ze zullen eerder actie ondernemen nadat ze ze hebben bekeken.

Wil jij adverteren op Pinterest?

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via info@onemedia.nl om de mogelijkheden te bespreken.