Ken jij deze typen video al?

typen video

Video verovert langzaam maar zeker de wereld. Waar je vroeg video keek in de bioscoop en op TV kijken we nu de hele dag door video’s. Niet alleen meer ter vermaak maar ook om te leren (e-learning video’s), om producten en services te verkopen en om naamsbekendheid te genereren. Hieronder een aantal video ideeën waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht.

Roundup video's

Een populair concept ter ondersteuning van bijv. blog posts of voor op sociale media kanalen zijn roundup video’s. Dit zijn korte samenvatting video's over een bepaald onderwerp.

Veelgestelde vragen beantwoorden

Geef je web pagina met veelgestelde vragen wat meer pit met een video. Er zijn tal van manieren om hier creatief mee om te gaan, of het nu gaat om een ​​interview met een medewerker, het delen van je scherm om iets uit te leggen of het gebruik van animaties.

Stel je bedrijf voor

Dit type video geeft je de mogelijkheid om je bedrijf wat persoonlijker te maken. Is het bijvoorbeeld een familiebedrijf? Hoe is het bedrijf ontstaan? Wat zijn de belangrijkste waarden en wat is je missie? Een introductievideo is perfect voor gebruik op je vacaturepagina of de pagina over je bedrijf.

Korte interviews

Krijg feedback over een bepaald onderwerp of product door mensen in het openbaar om hun mening te vragen. Door hun antwoorden op te nemen en in een korte video samen te voegen, ontstaat er een geweldige promovideo om reclame te maken voor je producten en diensten.

Bewijs iets

Als je te maken hebt met een gerucht of negatieve opvattingen over een product of dienst van jou, dan kan het filmen ervan een ideale manier zijn om het tegendeel te bewijzen. Voer een experiment uit of demonstreer iets om je doelgroep precies te laten zien wat je producten en diensten kunnen doen. Dit is eigenlijk niets anders dan een tutorial. Tutorials over van alles en nog wat zijn ontzettend populair op YouTube.

Lijstjes

Lijsten zijn erg populair, of het nu gaat om een ​​lijst met tips, tools of ideeën, het delen van lijstjes in een korte video zorgt vaak voor een enorm hoge betrokkenheid.

Video rondleiding

Geef een rondleiding door het kantoor. Mensen houden ervan om nieuwe ruimtes te zien, vooral als je kantoor uniek en eigenzinnig is. Vraag een medewerker om de rondleiding te hosten en film het kantoor, de fabriek, het distributiecentrum etcetera.

Haak aan op feestdagen

Het hele jaar door zijn er allerlei feestdagen en vieringen, of het nu Kerstmis, Pasen of Vaderdag is, het delen van content die relevant is voor de tijd van het jaar is altijd populair en wordt vaak enthousiast gedeeld.