Klaar om advertenties in te zetten op Instagram?

advertenties inzetten op instagram

Wil jij op Instagram adverteren? Dan ben je aan het juiste adres. Wij zetten Instagram advertenties in voor vele bedrijven, groot en klein.

Ruim 5 miljoen Nederlanders hebben een Instagram account, ook staat Instagram in de top 3 meest gebruikte social media apps. Dit maakt het een interessant platform om op te adverteren voor bijna ieder bedrijf.

Facebook en Instagram adverteren kosten

Je kunt al adverteren op Facebook en Instagram vanaf een paar honderd euro. Hoeveel het precies kost is afhankelijk van de doelgroep waarop jij je richt, de periode waarin je adverteert en het doel van je campagne, bijv. merkbekendheid, verkeer naar de website, leads of sales.

Adverteren Instagram stories

Naast adverteren op het Instagram nieuwsoverzicht is het mogelijk om te adverteren op Instagram stories. Advertenties op Instagram stories zien er uit als gewone stories en worden vertoond tussen stories van accounts die de persoon volgt.

Hoe lang duurt goedkeuring promotie Instagram?

In principe worden de meeste promoties op Instagram binnen 24 uur goedgekeurd, en vaak ook al eerder. Echter komt het soms voor dat het langer duurt, vooral tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld tijdens Black Friday en in de periode voor Kerst) wil het nog wel eens langer duren.

Om deze reden proberen wij campagnes altijd een paar dagen voor de gewenste startdatum al door het goedkeuringsproces te laten lopen. Zo zijn we er zeker van dat de startdatum de datum is die we met onze klant hebben afgesproken.

Promotie stoppen Instagram geld terug

Op het moment dat je je Instagram promotie stopt geef je geen geld meer uit, het geld wat al is uitgegeven aan je promotie krijg je uiteraard niet terug.

Het maakt niet uit hoeveel budget je in eerste instantie aangaf uit te willen geven, zodra jij de promotie stopt geef je niks meer uit. Stel je looptijdbuget is €10.000, maar na €1.500 te hebben uitgegeven besluit je de promotie te stoppen. Dan wordt alleen de €1.500 gefactureerd.

Instagram Ads

Instagram ads is de Engelstalige term voor Instagram advertenties. In Nederland worden de termen Instagram Ads en Instagram advertenties vaak door elkaar gebruikt.

Producten promoten op Instagram

Instagram is een uitstekend platform om je producten te promoten. Nog meer nu Instagram ook een shopping functie heeft toegevoegd, door middel van deze functie kunnen Instagram gebruikers jouw product kopen zonder het platform te verlaten. Je kan je voorstellen dat dit een enorme boost geeft aan je conversiepercentage.

Adverteren Instagram meer volgers

Naast het promoten van producten op Instagram is het ook mogelijk om te adverteren om meer volgers te krijgen.

Advertentiebeheer Instagram

Het advertentiebeheer van Instagram gaat via Facebook advertentiebeheer. Hier maak je de advertenties, bepaal je je doelgroep, budget en waar je je advertentie wil vertonen. Bijvoorbeeld alleen in het nieuwsoverzicht of ook als Instagram story.

Wil jij adverteren op Instagram?

Laat je gegevens bij ons achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons ook altijd even bellen op 020 210 1770 of mail naar info@onemedia.nl