Maak impact met je bedrijfsvideo

Het klinkt zo makkelijk, een bedrijfsfilm laten maken. Je huurt gewoon een cameraman in, hij of zij maakt wat shots op kantoor en vervolgens maakt de editor er een mooie video van. Helaas is het niet zo simpel. Er zijn nogal wat aspecten die van grote invloed zijn op de kwaliteit en uiteindelijk ook de impact van je video. De impact? Ja, de impact! Wij gaan er vanuit dat je een bedrijfsfilm laat maken met een bepaald doel voor ogen. Denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van investeerders, het aantrekken van nieuwe medewerkers of werven van nieuwe klanten.

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een video over een bedrijf, de cultuur en de medewerkers. Het product of de service die een bedrijf biedt is vaak ondergeschikt. Bedrijfsvideo’s worden meestal ingezet om nieuwe medewerkers te werven.

Raar maar waar, het resultaat van een bedrijf is mede afhankelijk van de heersende bedrijfscultuur. Dit is wat bedrijven zich steeds vaker realiseren en daarmee groeit het belang van een goede match tussen een bedrijf en een nieuwe medewerker. De beste kandidaat voor jou is niet altijd degene met de meeste kennis.

Voordelen inzet bedrijfsfilm

Door middel van een bedrijfsfilm heb jij de mogelijkheid om direct al een bepaald type mens aan te trekken dan wel af te stoten. Enkele andere voordelen zijn:

  • Het opbouwen van geloofwaardigheid;
  • Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden, een video nog meer;
  • Je kunt de menselijke kant van je bedrijf laten zien.

Hoe bepaal je de inhoud van je bedrijfsfilm?

De toon van de video

De toon van je bedrijfsfilm is erg belangrijk, zeker als je deze wil inzetten voor HR / weringsdoeleinden. Ga jij voor serieus, grappig, los, jong, inspirerend?

De boodschap

Wat wil je communiceren? Je hebt maar even de tijd, wat moet men echt van je bedrijf weten? Wat moeten de kijkers na het zien van de video onthouden?

Tip: Laat een aantal kijkers in een zin de video samenvatten. Lukt dit? Good job! Lukt dit niet? Terug naar de tekentafel.

Wees authentiek

Wees authentiek en oprecht. Soms kom je op een website terecht met alleen maar stockfoto's, je ziet direct dat de personen op de foto niet werkzaam zijn bij het bedrijf. De kijkers van je bedrijfsfilm zullen ook meteen doorhebben als je vraagt medewerkers iets te vertellen wat niet oprecht is. Dit doet enkel afbreuk aan je imago.

Houd het simpel

Gebruik geen moeilijke termen, of jargon. Ook je oma moet de video begrijpen.

Dit zijn slechts enkele tips, later meer! Wil je nu al aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts. Bel: 020 – 210 1770 of mail naar info@onemedia.nl.