Maak video’s interactief, dit zijn de voordelen

maak video's interactief

Ruim 9 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube, waarbij +/- 2,8 miljoen van hen elke dag video’s bekijken op het platform. Mensen houden van video wat het een effectief medium maakt voor leren en communicatie. Voeg een vleugje interactiviteit toe aan je video toe en je e-learning traject of campagne is compleet. En de kosten interactieve video? Die vallen alles mee. We kunnen al een interactieve video voor je maken vanaf € 3.500.

Onderzoek toont keer op keer aan dat video de betrokkenheid en retentie verbetert. Het is duidelijk waarom mensen kiezen voor video voor training, marketing en het genereren van content. Kijkers onthouden vele malen meer van een bericht wanneer ze het via een video bekijken in vergelijking met wanneer ze het lezen.

In dit digitale tijdperk is het voor merken van cruciaal belang om contact te maken met het publiek om hun online geloofwaardigheid op te bouwen. Wanneer je als bedrijf voortdurend contact houdt met klanten, zullen ze je merk als betrouwbaarder zien en is de kans dat ze een aankoop doen in de toekomst vele malen hoger.

Interactieve video's zijn een van de beste methoden om te interacteren met klanten. De video stelt mensen in staat om directe feedback te geven aan het merk. Dit is een uitstekende aanwinst voor bedrijven om te begrijpen wat de doelgroep echt vindt van het merk.

Wat is een interactieve video?

Een interactieve video is een nieuwe vorm van video-inhoud waarmee kijkers kunnen interacteren. Mensen kunnen communiceren door op knoppen te klikken, muisaanwijzers te plaatsen of gebaren te maken die hen naar een andere ervaring leiden dan lineaire video's.

First party data vergaren

Dit was al een belangrijk voordeel en is met het oog op de toekomst, waar third party cookies min of meer verbannen worden nog veel belangrijker. Laat kijkers op een laagdrempelige manier gegevens achterlaten, zoals hun naam, e-mailadres, bedrijf, leeftijd en andere voor jou relevante informatie.

Wanneer kijkers bereid zijn hun gegevens in te vullen, genereer je kwalitatieve leads voor de volgende campagne.

Andere waardevolle informatie

Naast persoonsgegevens brengen interactieve video's ook andere waardevolle informatie boven water. De antwoorden van quizzen kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het maken van een strategisch plan voor de toekomst.

Betrokkenheid en interactie vergroten

Interactieve video's zijn aantrekkelijker dan traditionele, mits de uitvoering klopt. Ze sluiten beter aan op de behoefte van de kijker omdat de kijker invloed heeft op het verloop van de video.

Een interactieve video moedigt kijkers aan om actie te ondernemen, zoals het klikken op knoppen en het invullen van formulieren. Deze activiteiten vereisen een hogere concentratie dan het simpelweg bekijken van een video. Als gevolg hiervan zullen ze je boodschap beter begrijpen en beter onthouden.