Mattie & Marieke (Qmusic) winnen Gouden Radioring

radio Dj's award

Voor Nederlandse radiomakers is ieder jaar de uitreiking van de Gouden Radioring een hele gebeurtenis. Voor het afgelopen jaar verkozen Nederlanders die graag radio luisteren online het Qmusic ochtendprogramma Mattie & Marieke als winnaar van de Gouden Radioring 2021.

Reglement Gouden Radioring

In aanmerking voor de verkiezing van de Gouden RadioRing komen radioprogramma’s die in het afgelopen jaar zijn uitgezonden door Nederlandse landelijke publieke en commerciële omroepen. Ook moeten de programma’s volgens het regelement voorkomen in de Top 200 van de best beluisterde radioprogramma’s over het gehele jaar 2021, samengesteld op basis van luistercijfers van het NLO (Nationaal Luister Onderzoek).

“Heerlijk om op Qmusic radio te maken”

Mattie Valk en Marieke Elsinga ontvingen gisteravond de prijs vanavond uit handen van Tineke de Nooij tijdens het jaarlijkse Radiogala. Marieke gaf op het podium aan dat het heerlijk is om op Qmusic radio te mogen maken. Tijdens de uitreiking zei Elsinga verder: “Toen Mattie mij een paar jaar geleden belde om terug te komen voor de radio, toen dacht ik: dat wil ik niet. Maar door Mattie is het fantastisch.”

Ook Mattie Valk is dankbaar voor zijn samenwerking én chemie met de populaire radiovrouw: “Werken in een duo gaat lang niet altijd goed. Dus Marieke heel erg bedankt dat ik met joú radio mag maken.” Andere nominaties voor de Gouden Radioring waren de programma’s Ekdom in de Morgen (Radio 10), Partij voor de Vrijdag (Radio 3FM), Somertijd (Radio 10) en De Staat van Stasse (NPO Radio 2).

Zilveren Radiosterren

Niet geheel onverwacht is Bram Krikke de winnaar geworden van de Zilveren Radioster bij de mannen. Krikke staat bekend om zijn droge humor en heeft de tone of voice van nu. Erg prettig om hem in je radioteam te hebben, en dat geluk heeft Qmusic. De Qmusic personaliteit liet Gerard Ekdom (Radio 10) en Mattie Valk (Qmusic) achter zich.

NPO Radio 2 DJ Annemieke Schollaardt

NPO Radio 2 DJ Annemieke Schollaardt won de Zilveren Radioster bij de vrouwen. Schollaardt won de prijs alweer voor de derde keer en was zelfs tien keer eerder genomineerd. Andere genomineerde radiovrouwen waren Emmely de Wilt (ook NPO Radio 2) en Eva Koreman (NPO Radio 3FM).

Gouden Podcast Award

Dit jaar werd voor de tweede keer De Gouden Podcast Award uitgereikt, en deze is gewonnen door Broers, met Sam & Rijk. On-stage gaven zijn aan dat ze het bijzonder vinden om te hebben gewonnen. Vorig jaar ging De Gouden Podcast Award naar Man, man, man, de Podcast.