Media specialist

  • Print
  • Radio en TV
  • Online
  • Buitenreclame
media specialist
social media specialist

Media specialist inhuren?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een media specialist is – zoals de naam al doet vermoeden – specialist op het gebied van media. Media wordt vaak onderverdeeld in verschillende typen media:

  • Print
  • Radio en televisie
  • Online
  • Buitenreclame

Sommige media specialisten zijn allround, wat betekent dat zij kunnen adviseren over alle typen media. Andere specialisten zijn specialist op een van de typen media.

In Nederland wordt de term media specialist vaak verward met de term social media specialist, in dit artikel hebben wij het echter niet over social media specialisten.

Dit doet een media specialist

Een media specialist is betrokken bij het ontwikkelen en uitrollen van campagnes. Door de uitgebreide kennis van zowel het huidige medialandschap als de trends en ontwikkelingen in het medialandschap hebben media specialisten een grote toegevoegde waarde.

Media specialist inhuren

Op het moment dat je een campagne laat lopen via een reclame-, marketing- of mediabureau zijn er vaak meerdere media specialisten betrokken om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Grotere bedrijven met een marketingafdeling hebben vaak inhouse een (allround) media specialist die betrokken is bij campagnes.

Bij One Media werken we altijd met senior media specialisten omdat wij overtuigd zijn dat zij het verschil kunnen maken tussen een succesvolle en heel succesvolle campagne.

Print media expert

Print media is een van de oudste vormen van reclame en verwijst naar adverteren in een krant of tijdschrift. Kranten en tijdschriften lenen zich uitstekend als jij je merk wilt opbouwen of versterken. Het draagt bij aan de geloofwaardigheid, biedt inspiratie en betrekt lezerspubliek.

Print kenmerkt zich door sterke content, ook kan print net dat extra stukje verdieping geven wat nodig is om een klant te laten converteren.

Bij printmedia heeft de keuze van krant of tijdschrift een grote invloed op het resultaat van je campagne. Het is niet per definitie zo dat adverteren in een landelijke krant beter is dan adverteren in een regionaal of lokaal dagblad. Onze media specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze om je (marketing)doelstelling te behalen.

Digital communicatie specialist

Het digitale, ook wel online medialandschap is continue in verandering en in beweging. Op dit gebied zijn talloze mogelijkheden om te adverteren en deze mogelijkheden worden alleen maar groter. Onze media specialisten zitten bovenop deze veranderingen en kunnen je altijd van een up to date advies voorzien.

Met digitale media bedoel we onder andere display, video en mobile advertising, social advertising en SEA.

Display, video en mobile advertising campagnes

Met display kunnen we jouw boodschap op allerlei website tonen door middel van banners, deze zullen zichtbaar zijn op desktop, smartphone en tablets. Video advertising behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld op YouTube, maar ook op alle andere platformen. Dit alles zal leiden tot een hogere naamsbekendheid, traffic en conversie.

Onze media specialisten bieden ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw euro’s zo optimaal worden ingezet.

Klanten werven via social media advertising

Onze social media specialisten weten alles over de adverteren via social media. Of het nu gaat om de alom bekende platformen zoals Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn of om nieuwere en minder bekende platformen als Clubhouse en Snapchat. Wij zitten er bovenop en zijn altijd op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op dit gebied. Alleen op deze manier kunnen wij garanderen dat we altijd het beste resultaat uit je budget halen.

Search Engine Advertising (SEA) specialist

Zoekadvertenties zijn een must voor ieder bedrijf. Het is dan ook niet verrassend dat dit vaak het eerste kanaal is wat adverteerders inzetten wanneer zij besluiten om te gaan adverteren. Met zoekadvertenties ‘vang’ jij zoekverkeer op wat op zoek is naar het product / de service die jij verleent door met advertenties boven de zoekresultaten te staan.

Ook op dit gebied hebben wij media specialisten die je graag van dienst zijn bij het inzetten van SEA. Het is namelijk niet zo dat je met het grootste budget ook per definitie bovenaan staat met je advertentie, dit is afhankelijk van een heleboel factoren.

Radio en televisie

Radio en televisie zijn nog altijd ontzettend krachtige media kanalen waarmee een enorm bereik gegenereerd kan worden, een miljoenenpubliek. Als je radio en TV op de juiste manier inzet dan zijn meer omzet, meer websitebezoekers en een hogere naamsbekendheid bijna onontkoombaar.

Buitenreclame media expert

Buitenreclame of out of home media zijn alle vormen van buitenreclame. Buitenreclame is ontzettend breed, dit varieert van (digitale)billboards, snelwegreclame tot abri’s en mupi’s.

Vaak gaat het bij buitenreclame om locaties die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg of op andere locaties waar veel voorbijgangers passeren.

Neem contact op met onze media expert

Neem contact met ons op via 020-210 1770 of info@onemedia.nl als je benieuwd of het inhuren van een media specialist van toegevoegde waarde kan zijn.

Interessante LinkedIn pagina's op het gebied van Media.