Nieuwe commercial en slogan voor NPO Radio 1

Nieuwe commercial NPO Radio 1

De vaste luisteraars van de publieke nieuwszender was het al opgevallen: NPO Radio 1 heeft een nieuwe slogan in gebruik genomen. Met de nieuwe pay-off ‘Wie luistert, weet meer' wil Radio 1 haar informatieve karakter nog beter benadrukken.

Nieuwe NPO Radio 1 radiocommercial

De nieuwe slogan wordt ondersteund met een nieuwe radiocommercial Radio 1 waarin de bekende presentatoren zoals Lammert de Bruin, Lara Rense, Natasja Gubbs en Elisabeth Steinz zijn te horen:

Belangrijk kanaal voor NPO én mediabureaus

Hoewel de nieuwszender een belangrijk kanaal voor zowel de publieke omroep zelf als mediabureaus die willen adverteren op NPO Radio 1, werd er toch weinig voor de zender zelf geadverteerd. Ondanks dit weet men goede luistercijfers neer te zetten, wat veel zegt over de grote groep trouwe luisteraars.

Vaker radiocommercials voor NPO Radio 2

Voor NPO Radio 2 wordt overigens door de publieke omroep wel relatief veel geadverteerd, terwijl deze zender al tijden de luistercijfers aanvoert. Kennelijk heeft dit toch te maken met het feit dat een nieuwsorganisatie zich onafhankelijk en bescheiden wil opstellen, wat uiteraard ook te prijzen is.

Veel Qmusic en Radio 10 buitenreclame

Ook de belangrijkste ochtendpresentator van NPO Radio 1, Jurgen van den Berg, wees er in een interview al op dat hij vooral veel buitenreclame ziet voor andere radiozenders, zoals voor het ochtendduo Mattie en Marieke van Qmusic en ochtendjock Gerard Ekdom van Radio 10.

Gemiddelde leeftijd NPO Radio 1 luisteraar

Hoewel NPO Radio 1 het goed doet bij zakelijke beslissers en relatief kapitaal krachtige luisteraars, is de stijgende gemiddelde leeftijd van de Radio 1 luisteraar een puntje van zorg. Enkele jaren geleden was de gemiddelde leeftijd nog 60 jaar, inmiddels gaat deze al bijna richting de 65 jaar. Een nieuwe verfrissende commercial kan misschien helpen de gemiddelde leeftijd iets naar beneden te krijgen.

Jurgen van den Berg ooit naar NPO Radio 2?

Radio 1 presentator Van den Berg liet vorig jaar weten niet tot aan zijn pensioen op Radio 1 vast te willen plakken. De populaire presentator ziet een ochtendprogramma in het weekend bij zusterstation Radio 2 bijvoorbeeld wel zitten op een later moment, waar ruimte is voor ‘muziek, langere gesprekken en wat gekkigheid'.