NOC*NSF ruilt radiopartner Radio 538 in voor Qmusic

Qmusic radiopartner noc nsf

Nadat eerder Qmusic de legendarische Top-40 bij Radio 538 wist weg te slepen haalt Qmusic opnieuw een kroonjuweel binnen. Doordat NOC*NSF afscheid neemt van Radio 538, de zender die 20 jaar radiopartner van de sportkoepel was, gaat Qmusic live verslag doen vanaf de Olympische Winterspelen in China.

Video's, (radio) interviews en podcasts

NOC*NSF en De Persgroep (tegenwoordig afgekort als DPG Media) kennen elkaar overigens ook al jaren. Het moederbedrijf is sinds 2018 al partner van de sportkoepel, met het dagblad AD als belangrijkste partner van de sport en TeamNL. Ook bij andere titels van de uitgeverij verschijnen video's, (radio) interviews en podcasts rondom belangrijke nationale en internationale sportevenementen.

↳ Meezingen met de grootste radio hits? Bekijk dan de pagina radio luisteren online.

Fantastische marketing voor Qmusic

Het aanhaken van Qmusic zal voor Radio 538 toch pijnlijk zijn. One Media-consultant Dave Leusink: “Het gaat natuurlijk niet alleen om de locatie-uitzendingen. Niet zelden klinken locatie-uitzendingen namelijk veel rommeliger dan reguliere studio-uitzendingen. Het is vooral alles qua marketing er omheen: luisteraars naar een gewild sportevenement kunnen sturen, jezelf aan een groot Oranje-evenement kunnen hangen op billboards en ga zo maar door.”

‘Qmusic wordt belangrijk platform'

Algemeen directeur Marc van den Tweel van NOC*NSF zegt dat Qmusic een belangrijk platform wordt om TeamNL onder de aandacht te brengen bij de sportfans, zeker nu er geen Nederlandse sportliefhebbers naar de Winterspelen in Peking mogen afreizen door de covidpandemie. “Dat de Qmusic-dj’s tijdens de verschillende shows aandacht besteden aan de sportprestaties van onze TeamNL sporters, is een enorme meerwaarde” aldus Van den Tweel.

Qmusic Radio

Qmusic: ‘Verbinden en inspireren'

Ook Qmusic zegt blij te zijn met de nieuwe samenwerking, omdat het DNA van Qmusic en NOS*NSF naadloos op elkaar aansluit. Het station schrijft dat de twee organisaties beiden als uitgangspunt hebben om mensen te verbinden en te inspireren, en dat men ernaar uitkijkt om dat in de komende jaren te gaan doen, zowel tijdens de Olympische Spelen als met de sport in zijn algemeenheid.

↳ Direct adverteren op Qmusic? Bekijk dan de pagina Q Music Adverteren.

TeamNL vaker op de radio te horen

Qmusic zal tijdens de Olympische Winterspelen in Peking live aanwezig zijn en aandacht besteden aan de prestaties van Nederlandse sporters. Ook zullen naar verwachting de sporters van TeamNL vaker in reguliere uitzendingen van Qmusic te horen zijn. De Winterspelen gaan op 4 februari van start en zullen plaatsvinden tot en met 20 februari. Radio 538 heeft verder geen statement doen uitgaan over het stoppen van de lange samenwerking met NOC*NSF.