Outdoor reclame

  • Groot bereik
  • Gerichte targeting
  • Voor ieder budget
outdoor reclame
outdoor reclame prijzen

Outdoor reclame inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ben jij geïnteresseerd in outdoor reclame? Met outdoor reclame kun je alle kanten op, wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Met outdoor reclame, ook wel buitenreclame bedoelen we alle reclame in de publieke leefruimte. Outdoor reclame blijft onverminderd populair, met name omdat je via outdoor reclame in korte tijd een enorm bereik kunt genereren. Ook zijn de opties zeer divers.

Van reclame in bushokjes tot billboards, abri’s en adverteren in tankstations. Om maar iets te noemen.

Outdoor reclame Amsterdam

Outdoor reclame in Amsterdam is populair onder adverteerders. Amsterdam, maar ook andere steden zijn dichtbevolkte gebieden. In dichtbevolkte gebieden kun je in korte tijd veel mensen bereiken. In Amsterdam, maar ook in Den Haag, Breda, Haarlem, Limburg en op alle andere plaatsen in Nederland is jouw doelgroep te bereiken met buitenreclame.

Outdoor reclame is echter niet alleen interessant in steden, ook in minder dichtbevolkte gebieden kan outdoor mooie kansen bieden. Je kunt namelijk zeer gericht targeten, op geografisch niveau. In een bepaalde stad of dorp, maar het is zelfs ook mogelijk om specifieke outdoor reclame locaties aan te wijzen waar jij zichtbaar op wilt zijn.

Outdoor reclame prijzen

Omdat er zoveel verschillende typen outdoor reclame zijn is het niet mogelijk hier een eenduidig antwoord op te geven. Ook fluctueren prijzen enorm, adverteren in het laatste kwartaal van een jaar is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan adverteren in het eerste kwartaal van een jaar. Om deze reden raden wij altijd aan om gratis en vrijblijvend een offerte op te vragen.

Bushok reclame

Er zijn twee hoofdtypen buitenreclame: traditioneel en digitaal. Traditioneel zijn statische posters, digitaal is bewegend beeld.

Een voorbeeld is bushok reclame, in het ene bushokje zie je nog de ‘ouderwetse’ posters, in een ander bushokje een video. Het ene is niet per definitie beter dan het andere, wat beter voor jou werkt hangt af van het type boodschap dat je over wilt brengen en je doelgroep.

Ook is het zo dat digitale outdoor reclame vaak roteert met andere advertenties, het ene moment is jouw boodschap te zien. Even later de boodschap van een andere adverteerder.

Adverteren tankstations

Nu het weer drukker wordt op de weg zien we ook de populariteit van adverteren in tankstations weer toenemen.

Andere typen outdoor reclame

Bushokjes en tankstations zijn slechts twee soorten outdoor reclame, andere mogelijkheden zijn reclame op:

  • Billboards
  • Taxi’s, bussen, metro’s, trams, vrachtwagens, auto’s, fietsen
  • Gevels en steigerdoeken
  • Vliegtuigen (met spandoek)
  • Mupi’s

Op basis van je budget en doelstelling adviseren wij je graag welke outdoor reclame opties het beste bij jou passen.

Billboards

Billboards komen waarschijnlijk meteen in je op als je aan outdoor reclame denkt, en niet zonder reden. Billboards vallen op, het merendeel van de consumenten geeft aan billboards te zien. Dit betreft zowel digitale als traditionele billboards.

Vervoersreclame

Gevels en steigerdoeken

Reclame uitingen op gevels en steigerdoeken komen minder vaak voor maar zijn daardoor niet meer effectief. Het feit dat je type outdoor reclame minder vaak ziet komt doordat er slechts enkele locaties zijn waar gevelreclame getoond mag worden, hetzelfde geldt voor steigerdoekreclame.

Reclame in de lucht

Ook dit type reclame valt onder outdoor, reclame in de lucht / vliegtuigen met spandoek hebben een enorme vlucht genomen tijdens corona. Het is bij uitstek een type reclame waar de consument niet omheen kan.

Mupi’s

Mupi’s, de losstaande variant van abri’s behoren samen met abri’s en billboards tot de meest ingezette vorm van outdoor reclame. Mupi’s staan door het hele land en bieden zowel de kleine- als grote adverteerder mogelijkheden om de juiste doelgroep te bereiken.

Wil jij outdoor reclame inzetten?

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, een offerte of om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via 020 210 1770 of info@onemedia.nl

Wat voor type bedrijven zetten buitenreclame in?

Bijna ieder bedrijf zet op een zeker moment outdoor reclame in, bedrijven met een fysiek product maar ook bedrijven die enkel een service aanbieden.

Waarbij het ene bedrijf / merk kiest voor lichtreclame, de ander voor narrowcasting en het overgrote merendeel voor abri’s (adverteren in een bushokje). Vaak in combinatie met online advertising via Google Ads of social media. Van MKB bedrijven tot de marktleider, van Mercedes tot Jaguar, van McDonalds tot de Vogelbescherming.