Plannings programma

Hier vind je een overzicht met de meest gebruikte planningsprogramma's in 2022. Wij hebben een overzicht gemaakt met betaalbare planningsprogramma's met een gratis proefperiode.

 • Gratis planningssoftware advies
 • Projectmanagement
 • Multi-platform
planningsprogramma
Adverteren op de radio

Planningsprogramma advies?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Planningsprogramma vergelijken

Exact

exact

Met Exact voor Project Management heb je een makkelijk planningsprogramma voor al het projectmanagement, capaciteitsplanning, urenregistratie, boekhouding en zelfs de facturatie. De slimme Exact software helpt je om een gezonde winst en happy clients te realiseren.


Voordelen van Exact:

 • Geïntegreerd pakket
 • Grip op je planning
 • 370 koppelingen

Bekijk de aanbieding van Exact

Simplicate

simplicate

Doe waar je de beste in bent, daar gaat het om bij Simplicate. Geniet van ondernemen, creëren van ideeën en adviseren. Simplicate geeft de ruimte met hun complete planning software. Inclusief CRM opties, project management, sales, urenregistratie, facturatiesysteem én HRM samen in een compleet en goed pakket.


Voordelen van Simplicate:

 • Alles in 1 pakket
 • Planning en facturatie
 • Eenvoudig en snel

Bekijk de aanbieding van Simplicate

Bedrijfsrooster

bedrijfsrooster

Wat doet je met 100 uur extra per jaar? Een uitgebreide bedrijfsplanning, simpel uren registreren & inzichtelijke loonstroken zijn slechts enkele van de verschillende functionaliteiten van de alles-in-1 plannings-software van Bedrijfsrooster.nl.

Voordelen van Bedrijfsrooster:

 • Personeelsplanning
 • Makkelijk verlof plannen
 • Gratis demonstratie

Bekijk de aanbieding van Bedrijfsrooster

Gripp

gripp

In Gripp kun je direct op verschillende manieren kijken naar je planning. Naast makkelijke overzichten zoals dag, week en maand, kies je wat je wel of niet toont in het overzicht. Zo heb jij altijd het perfecte totaaloverzicht om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen.


Voordelen van Gripp

 • Flexibele planning
 • Agenda's koppelen
 • Planning naar uren omzetten

Bekijk de aanbieding van Gripp

Cleverdesk

 

cleverdesk

In één oogopslag alle mensen en het materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan bij Cleverdesk. Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven vanaf 15 medewerkers. Focus bijvoorbeeld op de operatie, services en projectmanagement.

 

Voordelen van Cleverdesk:

 • Versnelt je operatie
 • Uitgebreide koppelingen
 • Makkelijke interface

Bekijk de aanbieding van Cleverdesk

Gratis planningsprogramma 2022

Het aanschaffen van (gratis) planningsoftware in 2022 hoeft zeker niet heel moeilijk of duur te zijn. Dat bewijst dit overzicht met verschillende planning software met gratis proefperiode. Je vindt bijvoorbeeld urenregistratie software dat is voorzien is van een planningsfunctie. In bijna alle gevallen kun je planningsprogramma’s gratis voor een korte tijd proberen. Met planning software werk je veel efficiënter en houdt je tijd over voor andere belangrijke taken.

Wat kan een planningsprogramma?

Een planningsprogramma kan simpel gezegd planningen maken voor bedrijven. Het plan programma wordt bij veel bedrijven gebruikt ter ondersteuning van alle interne processen. Een planningsprogramma is meestal slim opgedeeld in deel planningen die een specifieke taak ondersteunen, bijvoorbeeld een takenoverzicht, een uren overzicht of een voorraadoverzicht.

Complete bedrijfsprocessen kun je met planningsprogramma's efficiënt op elkaar worden afgestemd in je bedrijf. De tijd van allerlei losse softwareprogramma’s is daarom echt wel geweest. Omdat dit voor bedrijfsprocessen geschikt is, is het van essentieel belang een planprogramma te kiezen die voldoet aan jouw wensen en die van het bedrijf. Maar hoe kies je nou de beste planning software en waar moet je vooral opletten?

Belangrijke punten bij software keuze

De keuze van een planningsprogramma, is het essentieel om jouw wensen en die van het bedrijf in kaart te brengen. Veel van de bedrijfsprocessen zullen immers worden opgenomen in het planningsprogramma en vanuit daar worden gemonitord. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van de planning software? Om deze vraag verder te specificeren, vind je hieronder nog een aantal vragen:

Welke bedrijfsvorm voor je planningstool?

 • Hoeveel medewerkers moeten werken in het planningsprogramma?
 • Hoeveel cursustijd is nodig per medewerker?
 • Wil je de vormgeving van het planningsprogramma aanpassen?
 • Wil je foto’s kunnen toevoegen in het planningsprogramma?
 • Welke mogelijkheden moet het planningsprogramma hebben?
 • Wil je het planningsprogramma kunnen koppelen met andere software systemen?Als je bij alle vragen een antwoord hebt geformuleerd, ben je helemaal klaar om een planningsprogramma te kiezen waarmee de interne planning naar een veel hoger niveau wordt gebracht.

Typen planningsprogramma’s

Planningsprogramma’s zijn beschikbaar op basis van twee soorten software: Open source software en Software as a Service (SaaS) software. Welke soort je kiest, is afhankelijk van je technische vaardigheden of die van degene die het planningsprogramma voor jou gaat bouwen. Open source software is een geschikte keuze voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, dit zijn vaak de programmeurs. SaaS software daarnaast, is een geschikte keuze voor mensen die niet over die mate aan technische vaardigheden beschikken. Daarnaast hangt de soort software samen met de hoeveelheid tijd die je aan het opzetten van een planprogramma wilt besteden. Alle planningsoftware op deze pagina is SaaS software.

Gratis planningsprogramma's overzicht

Heb je een keuze kunnen maken in bovenstaande software overzicht of twijfel je nog? In bijna alle gevallen kun je planprogramma’s gratis proberen voor een proeftijd. Het betreft vaak een proefperiode van veertien of dertig dagen. Zo kun jij gratis ontdekken wat de mogelijkheden zijn van het gekozen planningsprogramma. Na de proefperiode kun je ook besluiten om het planningsprogramma voordelig aan te schaffen of toch andere software te proberen.

Scheduling / planning software advies

Naast dat we je graag helpen met communicatie, schrijft One Media met grote regelmaat projectmanagement blogs voor het mkb. Scheduling software is een handige tool hierbij. Met planning software til je de planning naar een hoger plan en deel je informatie met je webshop, teamleader, Google Calendar of welke productiviteit software je ook gebruikt. Project planning tools zijn dus onmisbaar, en de program manager van One Media helpt je graag met een gratis eerste multi-platform crm advies voor de perfecte workflow. Denk ook aan Asana, MoneyMonk, Minox TeamHood en Trello; wij helpen je graag.