Podcast over beleggen: de 5 nieuwste / populairste

podcast over beleggen

De ene na de andere podcast over beleggen ziet het levenslicht. Van podcasts over indexbeleggen tot beleggen in ETF’s, vastgoed en crypto. Voor de beginnende belegger maar ook voor de meer ervaren belegger.

Openheid over beleggen vinden we steeds normaler, aan de keukentafel bespreken we met vrienden en familie welke aandelen of ETF’s we zojuist hebben gekocht en ook de nieuwste cryptomunten worden besproken.

Dit zijn de nieuwste, dan wel populairste podcasts van het moment.

Podcast Pieken en Dalen

De meest recente ‘paddenstoel’ is die van Fatima Moreira de Melo onder het label van .LINDA. In ‘Pieken en Dalen’ gaat het niet alleen over beleggen, maar over alles omtrent geld en de financiële situatie van diverse BN’ers. Moreira de Melo gaat in de eerste twee afleveringen in gesprek met schrijfster Aaf Brandt Corstius en radio- en podcast maker Milou Brand.

Jong Beleggen de podcast

De tweede gast van Moreira de Melo, Milou Brand host samen met Pim Verlaan de populaire podcast ‘Jong Beleggen’ waarin zij als beginnende beleggers hun ervaringen met de wereld delen. Dé podcast voor zowel de beginnende als meer ervaren belegger.

Stap voor stap nemen Brand en Verlaan je mee in de wereld van beleggen met zo nu en dan een deskundige of expert die nog net iets dieper induikt op de stof.

Een kleine greep uit de vele onderwerpen:

  • Waarom beleggen?
  • Vormen van beleggen
  • Beleggingstrategieën
  • Waarom verliezen beleggers geld?
  • Duurzaam beleggen
  • Pensioenbeleggen
  • Beleggen in vastgoed
  • Beleggen in Bitcoin

Goed met Geld podcast

Goed met Geld gaat over meer dan alleen beleggen, in Goed met Geld praten Bas en Arjan je wekelijks bij over al hun dilemma’s over geld. Zoals zij zelf zeggen is deze podcast geschikt voor ‘iedereen die meer uit zijn geld wil halen’. Van belastingaangifte tot bijwerkingen van indexbeleggen, van negatieve spaarrente tot beginnen met ETF’s, geen financieel onderwerp blijft onbesproken.

Blondjes beleggen beter

De podcast en het gelijknamige boek ‘Blondjes beleggen beter’ mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Janneke Willemse, journalist en presentatrice van onder andere RTL Z Crypto legt uit hoe je een mooi pensioen kunt opbouwen zonder dat je hier continue naar hoeft om te kijken of heel veel tijd aan hoeft te besteden.

Beleggen met Rowan Nijboer

Beleggen met Rowan Nijboer is de perfecte podcast voor de beginnende belegger. In deze podcast praat Rowan Nijboer je elke vrijdag samen met zijn vriendin Barbara Brommer bij over allerlei onderwerpen rondom beleggen. Met bijna 20 jaar ervaring weet hij inmiddels wat wel- en niet werkt en vertelt hij je onder andere wat hij zelf had willen weten toen hij begon met beleggen.

Veel luisterplezier! En mocht je in een van bovenstaande podcasts willen adverteren, stuur ons gerust een mail: info@onemedia.nl