promotiefilm laten maken

Promotiefilm laten maken

Waarom zou je een promotiefilm laten maken? Om indruk te maken op je doelgroep, dat doe je door te communiceren middels een krachtige promotiefilm. Aan een goede promotievide kleeft – onterecht – een duur imago, want bij One Media kun je al voor € 500 steengoede promotiefilms laten maken, inclusief muziek, montage en een passende Nederlandse voice-over met de juiste emotie.

One Media regelt het gehele productieproces van idee tot uitvoering. En, omdat we al 20 jaar ervaring hebben en letterlijk duizenden promotiefilms hebben gemaakt, zijn we er ook razendsnel in. Vaak kunnen we al binnen een week een perfecte promotievideo opleveren. Zo kun je pijlsnel een dienst, product of evenement promoten online.

promotiefilmpje maken

Promotiefilm laten maken

Dat promotiefilms al jarenlang gewild zijn, komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Meer dan de helft van alle consumenten geeft aan dat zij zoekt naar een product video, alvorens tot aankoop wordt overgegaan. En meer dan 76% van alle mensen zegt de voorkeur te geven aan video content boven andere content vormen. Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat een promotiefilm de verkoop tot wel 150% kan verhogen.

Kortom, zowel een promotiefilm als een bedrijfsfilm laten maken loont. Dat promotievideo’s breed inzetbaar zijn helpt natuurlijk ook. Ga maar na: je kunt onze films zonder uitzondering overal online plaatsen zoals op je eigen website of die van partners, als online commercial op YouTube tot en met de vele narrowcasting kanalen die ons land rijk is. Promotievideo’s ondersteunen je marketingstrategie over de hele linie waardoor je zichtbaarheid én vindbaarheid verbetert.

Promotiefilms maken

Promotiefilms maken is voor het One Media team niets nieuws. Wij waren zelfs het eerste mediabureau in 2004 waar adverteerders voor Hyves een promotiefilmpje laten maken konden. 16 jaar geleden was dit al een effectieve manier van marketing en vandaag de dag is dit alleen maar sterker geworden. Dankzij een breed palet aan promotievideo formats hebben wij voor bijna alle branches en diensten een goed idee.

Toch is een promotievideo laten maken een vak apart. Promotiefilms worden meestal online ingezet en de aandacht spanne is online zeer kort. Binnen 5 seconden wordt beslist of de promotiefilm wordt afgekeken, of niet. Wij hebben daarom ijzersterke concepten om een video direct zó interessant of opvallend te maken dat mensen willen doorkijken. Hierdoor wordt je video gegarandeerd gezien.

promotiefilm laten maken kosten

Hoe lang moet je een promotiefilmpje maken?

De meeste videoproductiebedrijven willen het liefste een zo’n lang mogelijk promotiefilmpje maken. Want hoe langer de film, hoe duurder de film. Wij zijn daarop een uitzondering. Wij kijken naar je doelstelling, je doelgroep en naar data van eerdere succesvolle cases. Hierop kunnen wij de ideale tijd voor een promotiefilm baseren, welke meestal varieert van slechts 30 seconden tot een promotievideo van 2 minuten. Langer dan 2 minuten komt echt weinig voor.

Promotiefilm laten maken kosten

Wat een promotiefilm laten maken kosten zal hangt af van de gewenste productievorm. Wil je handgemaakte animaties, een presentator of een Nederlandse voice-over toevoegen? Dan zullen de promotiefilm kosten iets stijgen. Maar meerdere versies van je film (om te kunnen A/B-testen bijvoorbeeld) of het vertalen van je promotiefilm voor een ander land kunnen uiteraard de prijzen en tarieven beïnvloeden.

Kosten promotiefilmpje  Prijs promotiefilm Meerkosten voice-over
30 seconden promotiefilm € 500,- € 150,-
60 seconden promotiefilm € 650,- € 175,-
90 seconden promotiefilm € 750,- € 200,-

promotievideo laten maken

Waarom een promotievideo laten maken?

Dat vele bedrijven dagelijks promotiefilms inzetten, geeft al aan dat veel video marketeers het nut zien van een professionele promotievideo laten maken. Voor de marketeers die toch nog twijfelen, hieronder de belangrijkste redenen om product video’s vandaag nog toe te voegen aan je online marketing arsenaal:

  • 76% van de mensen kijkt liever naar video dan naar tekst
  • Mensen onthouden verhalen in promotiefilms beter
  • Video kan de vindbaarheid vergroten in zoekmachines
  • Promotievideo’s zijn inzetvaar voor alle soorten marketing
  • Een slim gemaakte promotiefilm is tot wel 5 jaar inzetbaar
  • Video onderscheid je overtuigend van de concurrentie

Hoe actueel blijft een goede korte promotiefilm?

Een slim gemaakte promotiefilm kun je, afhankelijk van je product, tot wel 5 jaar blijven gebruiken. Aangezien wij werken met de nieuwste 4K camera’s en een oog hebben voor gadgets (die je dus niet in beeld wilt hebben aangezien ze trendgevoelig zijn) kun je de meeste promotievideo’s vaak jarenlang blijven gebruiken. Hierdoor is de ROI van je video natuurlijk echt enorm, aangezien promotiefilms geld moeten opleveren in plaats van kosten.

Productieproces promotievideo laten maken

Veel productie bedrijven doen moeilijk over het maken van een product video. Een brainstorm hier, een vergadering daar.. als je mazzel hebt, is je video eens na een maand of 3 af. Wij werken een stuk efficiënter waardoor je bij ons een professionele video laten maken kunt binnen één week. We geven je enkele voorbeelden, sturen het storyboard en na goedkeuring is je professionele product video binnen enkele werkdagen opgeleverd. Bam!

Olivier van One Media, specialist in promotiefilms

bedrijfsvideo consultant

Geschreven door promotiefilm consultant Olivier van Dam en geüpdatet in augustus 2020. One Media is gespecialiseerd in aantrekkelijke promotievideo's voor zowel grote als kleine bedrijven. Als producer maken wij het draaiboek, produceren wij de video en doen wij de editing (monteren) van film en animaties. Heb je feedback of wil je overleggen met onze video crew? Contact Olivier dan via olivier@onemedia.nl.