Promotiefilm laten maken

Wil je een of meerdere promotiefilm(s) laten maken voor je bedrijf? Maar heb je geen idee wat een promotiefilm laten maken kosten zal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

promotiefilm laten maken
one-media-olivier

Promotiefilm laten maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom zou je een promotiefilm laten maken? Een promotiefilm geeft je de kans om een nieuwe product, service of dienst onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Aan een goede promotievideo kleeft – onterecht – een duur imago, want bij One Media kun je al vanaf €850 professionele promotiefilms laten maken, inclusief creatieve sessie, opname, montage en muziek.

Wij regelen het gehele productieproces van conceptbespreking tot oplevering. En door onze jarenlange ervaring ben je er niet alleen zeker van dat het een professionele video wordt, wij kunnen ook snel leveren. Binnen 7 dagen na de opname ontvang jij een eerste versie van de promotievideo. Zo kun je door middel van een promotiefilmpje in korte tijd een dienst, product of evenement promoten online.

promotiefilmpje laten maken

Promotiefilm laten maken

Dat promotiefilms al jarenlang populair zijn is een feit. Meer dan de helft van alle consumenten geeft aan dat zij een promotiefilm of product video bekijken, alvorens zij tot een aankoop overgaan. En meer dan 76% van alle mensen zegt de voorkeur te geven aan video content boven andere typen content. Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat een promotiefilm de verkoop tot wel 150% kan verhogen. Het is de manier om een onuitwisbare indruk achter te laten.

Kortom, zowel een promotiefilm als een bedrijfsfilm laten maken loont. Dat promotiefilms breed inzetbaar zijn is een bijkomend voordeel. Je kunt de films die wij maken zonder uitzondering overal online plaatsen: op je eigen website en sociale media kanalen (bijvoorbeeld Facebook en Instagram), op websites van derden, als commercial op YouTube of via de vele narrowcasting kanalen die ons land rijk is. Video content in het algemeen en promotiefilms ondersteunen je marketingstrategie over de hele linie waardoor je zichtbaarheid én vindbaarheid verbetert.

Promotiefilms maken

Promotiefilms maken is voor het One Media team niets nieuws. Wij waren het eerste mediabureau waar adverteerders voor o.a. Hyves een promotiefilmpje konden laten maken. Ook toen was dit al een effectieve manier van marketing, en vandaag de dag is dit alleen maar sterker geworden. Dankzij een breed palet aan promotiefilm ervaring hebben wij voor bijna iedere branche en diensten een best practice.

Toch is een promotievideo laten maken een vak apart. Promotiefilms worden meestal online ingezet en de aandacht spanne is online zeer kort, je zult een goed verhaal moeten maken en snel indruk moeten maken. Binnen 5 seconden wordt beslist of de promotiefilm wordt afgekeken, of niet. Wij hebben daarom ijzersterke concepten om een video direct zó interessant of opvallend te maken dat mensen willen doorkijken.

promotiefilm laten maken kosten

Hoe lang moet je een promotiefilmpje maken?

Er zijn videoproductiebedrijven die het liefst een zo’n lang mogelijk promotiefilmpje maken. De lengte van een promotiefilm hangt namelijk samen met de kosten. Wij, van One Media kijken naar je doelstelling, je doelgroep en naar data van eerdere succesvolle cases. Hierop baseren wij de ideale lengte voor jouw promotiefilm, dit varieert van slechts 15 tot 30 seconden tot een promotiefilm van 2 minuten. Langer dan 2 minuten komt zelden voor.

Promotiefilm laten maken kosten

Wil jij weten wat een promotiefilm laten maken kosten zal hangt af van de gewenste productievorm. Wil je een handgemaakte animatie, een presentator of een Nederlandse voice-over toevoegen? Dan zal de prijs iets stijgen, je investering is groter. Ook het laten maken van meerdere versies van je film (om te kunnen A/B-testen bijvoorbeeld) of het vertalen van je promotiefilm voor een ander land kunnen de prijzen en tarieven beïnvloeden.

Kosten promotiefilmpje  Prijs promotiefilm (vanaf) Meerkosten presentator
Promotiefilm standaard €750,- n.v.t.
Promotiefilm standaard + €850,- €100,- per uur 
Promotiefilm maatwerk €1.450,- €100,- per uur

promotievideo laten maken

Waarom een promotievideo laten maken?

Dat vele bedrijven dagelijks promotiefilms inzetten, geeft al aan dat video marketeers het nut zien van een professionele promotievideo laten maken. Voor de marketeers die toch nog twijfelen, hieronder de belangrijkste redenen om product videos vandaag nog toe te voegen aan je online marketing arsenaal.

Voordelen promotiefilms laten maken

  • 76% van de mensen kijkt liever naar video dan naar tekst
  • Mensen onthouden verhalen in promotiefilms beter
  • Video kan de vindbaarheid vergroten in zoekmachines
  • Promotievideo’s zijn inzetbaar voor alle soorten marketing
  • Een slim gemaakte promotiefilm is tot wel 5 jaar inzetbaar
  • Een promotiefilm onderscheid je van de concurrentie

Hoe actueel blijft een goede korte promotiefilm?

Een slim gemaakte promotiefilm kun je, afhankelijk van je product, tot wel 5 jaar blijven gebruiken. Aangezien wij werken met 4K camera’s en gebruik maken van de nieuwste gadgets (die je dus niet in beeld wilt hebben aangezien ze trendgevoelig zijn) kun je de meeste promotievideo’s jarenlang blijven inzetten. Dit heeft een positief effect op de ROI van je video, aangezien promotiefilms geld moeten opleveren in plaats van kosten.

Productieproces promotievideo laten maken

Wij houden van efficiëntie, bij ons kun jij een professionele promotiefilm laten maken die binnen één week klaar is. Wij geven je enkele voorbeelden en na goedkeuring is de oplevering van je professionele product video binnen maximaal 7 werkdagen.

Wil jij een promotiefilm laten maken?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je precies weten hoeveel de promotiefilm die jij in gedachten hebt gaat kosten? Neem dan contact met ons op via 020 210 1770 of info@onemedia.nl Op basis van jouw wensen kunnen wij je vrijblijvend een offerte op maat verstrekken.

Geschreven door een van onze promotiefilm consultants en geüpdatet in augustus 2021. One Media is gespecialiseerd in aantrekkelijke promo video's voor zowel grote als kleine bedrijven. Als producer maken wij het draaiboek, produceren wij de video en doen wij de editing (monteren) van film en animaties. Heb je feedback of wil je overleggen met onze video crew? Contact Olivier dan via olivier@onemedia.nl of stuur een e-mail naar ons algemene e-mailadres info@onemedia.nl