Qmusic directeur keert terug naar Radio 538

directeur qmusic radio 538

De programma directeur van Qmusic, Dave Minneboo, keert terug naar de zender waar hij tussen 2000 en 2018 werkte: Radio 538. Maar dat niet alleen, als de nieuwe creatieve directeur krijgt hij ook de leiding over de Talpa zenders Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Het zal vervelend nieuws zijn voor Qmusic, de zender die Minneboo in korte tijd het marktleiderschap qua radioluisteren bezorgde.

Talpa Network

Bij Talpa Network zal Minneboo inhoudelijk eindverantwoordelijk zijn voor haar radiozenders, en zal hiermee onder andere de functie van Marc Adriani invullen die Talpa eind 2021 verliet. Qmusic moest snel schakelen, omdat op de dag van het bekend worden van de overstap men kennelijk slechts enkele uren ervoor op de hoogte werd gebracht.

Talentcoach DPG Media terug naar Qmusic

Een tijdelijke vervanger vond Qmusic in Iwan Reuvekamp die bij DPG Media als hoofd audio-innovatie en talentcoach werkt. Hij zal deze werkzaamheden gaan overdragen om zich volledig te kunnen focussen op de interimfunctie bij Qmusic. Reuvekamp was van maart 2010 tot mei 2016 ook al eens programma directeur bij Qmusic.

Talpa Network blij met terugkomst Minneboo

Namens Talpa Network laat Paul Römer weten heel blij te zijn met de terugkomst van Dave. Römer geeft aan dat hij Minneboo een ‘superprofessional' vindt en er daarnaast alle vertrouwen in heeft dat Minneboo samen met het radioteam de positie van de Talpa Network-radiozenders verder zal gaan uitbouwen.

‘Reuvekamp aan de basis van Qmusic succes'

Minneboo zelf geeft aan dat zijn liefde voor de vier radiomerken van Talpa Network natuurlijk niet was verdwenen en veel ambitie heeft om voor de Talpa radiomerken creatief aan de slag te gaan. Robert Bernink, de algemeen directeur van Qmusic, stipt aan dat de nieuwe interim directeur Iwan Reuvekamp ook aan de basis van het succes van Qmusic staat en benadrukt dat men zowel voor als achter de schermen een sterk radioteam in huis heeft.