Qmusic laat beste cijfers ooit zien

qmusic laat beste cijfers ooit zien

Qmusic is populair onder de Nederlandse radio luisteraar en daarmee ook onder onze adverteerders. Luistercijfers die deze ochtend bekend zijn geworden laten de beste cijfers ooit zien voor Qmusic in januari/februari.

Qmusic radio luisteren.

Qmusic weer marktleider

In de doelgroep van 20-49 jaar is het marktaandeel is Qmusic marktleider met een marktaandeel van ruim 20%. Laat jouw doelgroep overlap zien met de luisteraars van Qmusic? Dan is een radiocampagne zeker het overwegen waard. Radiocampagnes is net als TV een massamedium waarmee je binnen een korte periode een enorm bereik kunt genereren. Naast bereik, zien we ook altijd een groei in websiteverkeer en conversie mits er een duidelijke call-to-action wordt gecommuniceerd.

Groei van 5%

Dat het radiostation weer marktleider is in de doelgroep 20-49 jaar hebben zij te danken aan een stijging van 12% in vergelijking met de vorige meting en 5% in vergelijk met een meting over januari en februari 2021. De stijging is niets nieuws, Qmusic laat al bijna 4 jaar op rij maand na maand cijfers zien die hoger zijn dat dezelfde periode een jaar eerder.

Best beluisterde zender van Nederland

Zoals hierboven beschreven is Qmusic ten opzichte van de eerste twee maanden van 2021 5% gegroeid, deze groei valt echter in het niets bij de groei van de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga (Mattie & Marieke), deze laat aan groei van ruim 10% zien, meer dan het dubbele!

Concreet betekenen deze cijfers dat er wekelijks meer dan 2,8 miljoen mensen naar Qmusic luisteren. Het zal je niet verbazen dat Qmusic hiermee de best beluisterde zender van het land is.

Reden groei Qmusic

Er zijn enkele redenen te noemen die mede voor deze groei hebben gezorgd, namelijk de ontzettende populaire actie ‘Verdubbel je salaris’, het partnerschap met NOC*NSF rondom de Olympische Spelen en de Top 40 Awards.

Overweeg jij radio in te zetten?

Overweeg jij radio in te zetten, Qmusic of een andere zender? Neem dan contact met ons op via 020 210 1770 of mail naar info@onemedia.nl Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden om radio in te zetten voor jouw bedrijf.