Reclame campagnes uitbesteden? Dit type bureau past bij jou

reclame campagne

Reclame is van alle tijden, de term reclamebureau schijnt al meer dan 175 jaar oud te zijn. Hoewel de term nog steeds gebruikt wordt is de inhoud een stuk complexer geworden en is de term uitgebreid: online reclamebureau, full-service reclamebureau. Het kan allemaal.

Definitie van reclamebureau

Een reclamebureau is een professioneel dienstverlenend bedrijf dat wordt ingehuurd door andere bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties om de weergave van advertenties in verschillende media te bedenken, produceren en beheren.

Een bedrijf huurt over het algemeen een reclamebureau in om een reclamecampagne uit te voeren.

Als je op zoek bent naar een reclamebureau, is het belangrijk om te weten welke het beste bij je wensen en behoeften.

Soorten reclamebureaus

Geen twee reclamebureaus zijn hetzelfde, maar er is vaak wel enige overlap. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten reclamebureaus, welke services ze bieden en wanneer je welke zou kunnen gebruiken.

Full-service reclamebureau

Een full-service reclamebureau is precies zoals het klinkt: ze bieden een breed scala aan diensten voor hun klanten die zich richten op zowel digitale als traditionele marketing- en reclame aspecten van een bedrijf. Full-service reclamebureaus hebben specialisten op diverse vlakken.

Past een full-service reclamebureau bij mij?

Als je bedrijf diverse diensten wilt afnemen, is een full-service reclamebureau vaak de beste keuze. De specialisten kennen elkaar en zullen onderling eerder schakelen dan wanneer zij met specialisten van andere bureaus moeten samenwerken, ook heb je een contactpersoon die een oogje in het zeil houdt op alle activiteiten en de resultaten ook met jou communiceert.

Deze bureaus ondersteunen je, van planning tot uitvoering tot het meten van de effectiviteit van advertenties. Jij kunt achterover leunen, ontspannen en wachten op resultaten.

Digitaal reclamebureau

Ben je alleen van plan online kanalen in te zetten? Het gebruik van een digitaal reclamebureau kan de meest geschikte optie zijn voor jou en je bedrijf. Hoewel digitale reclamebureaus waarschijnlijk ook het een en ander weten over offline media, ligt hun hart bij de digitale wereld.

Deze bureaus kunnen je helpen met activiteiten als:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Sociale media marketing
  • Webdesign
  • E-mail marketing (automation)
  • Content marketing

Terwijl full-service bureaus een beetje van alles doen, focussen digitale reclamebureaus echt op digitale kanalen.

Past een digitaal reclamebureau bij mij?

Digitale reclamebureaus zijn perfect voor bedrijven die een specifiek publiek in gedachten hebben, omdat digitale marketing platforms vaak targeting technieken toestaan ​​om bedrijven te helpen die exacte doelgroep te bereiken.

Traditioneel reclamebureau

Traditionele reclamebureaus zijn minder gericht op nieuwe, digitale technieken, maar juist op traditionele reclametechnieken. Denk aan radio-, krant-, televisie-, tijdschrift- en billboard-advertenties.

Past dit bij mij?

Traditionele bureaus kunnen het beste worden gebruikt als bedrijven lokaal willen adverteren.

Reclamebureau voor sociale media

Het is geen verrassing waar de focus van deze bureaus ligt: social media. Bij social media bureaus vind je specialisten op het gebied van LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, TikTok en meer.

Past dit bureau bij mij?

Deze bureaus hebben meestal een creatief team dat voor hen werkt, evenals een content team, videografen en fotografen. Spreekt dit je aan?

One Media is een full-service reclamebureau, of je nu TV, radio, online marketing of buitenreclame wil inzetten. Wij kunnen je hierbij helpen. Neem voor de mogelijkheden gratis en vrijblijvend contact met ons op.