Retailer Albert Heijn gaf in 2020 het meest uit aan TV

retailer albert heijn tv

De tv spot markt daalde in 2020 met 6%, de retailbranche gaf echter meer uit aan TV commercials dan ooit tevoren en groeide met 4%.

Opvallende stijgers

De overheid, Telecom en ICT waren opvallende groeiers, althans echt opvallend kunnen we het niet noemen. De reden van de stijging is covid-19. De overheid kwam met meerdere grootschalige voorlichtingscampagnes. Telecom en ICT groeiden doordat er door het thuiswerken meer vraag was naar data. Ook de medische branche liet een stijging zien in uitgaven, Nederlanders sloegen massaal vitaminen in, in een poging de covid-19 dans te ontspringen.

Grootste dalers TV uitgaven

Ook hier is er duidelijke sprake van een invloed van covid-19. Horeca, toerisme en recreatie hadden het niet makkelijk in 2021 en zetten de rem op tv uitgaven, ook de transport- en autobranche deden het was rustiger aan.

Retailer Albert Heijn grootste besteder

Albert Heijn werd voor het tweede jaar op rij de grootste Nederlandse retailer wat betreft uitgaven aan TV. Afgelopen jaar heeft het bedrijf 77,7 miljoen uitgegeven aan televisiereclames. In 2019 gaf het bedrijf net iets minder uit, namelijk 75,5 miljoen. Naast Albert Heijn maakten ook supermarktketens Jumbo en Lidl fors budget vrij voor TV-campagnes.

A.S. Watson tweede retailer op de lijst

A.S. Watson gaf met 74,1 net iets minder uit dan Albert Heijn en is tweede op de lijst. A.S. Watson is het moederbedrijf van onder andere Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL. Ook A.S. Watson vergrootte de uitgaven aan tv-reclames in 2020, in 2019 ga het bedrijf 63,1 miljoen uit.

Vinted winnaar binnen e-commerce

Vinted is de grootste tv-adverteerder van e-commerce bedrijven. Vinted is een online platform voor de koop en verkoop van tweedehandskleding en interieurdecoratie. Vinted verdubbelde haar tv uitgaven bijna in 2020 naar een respectabel bedrag van 35,5 miljoen. In 2019 was het ‘slechts’ 18,2 miljoen. Bol volgt direct na Vinted met een budget van 27,6 miljoen.

Neem contact met ons op

Doe jij net als Albert Heijn en A.S. Watson goede zaken tijdens de pandemie en ben je toe aan de volgende stap? Of besteed je al jaren een deel van je marketingbudget aan TV en wil je dit uitbreiden? Onze TV reclame specialisten voorzien je graag van advies. Bel ons op 020 210 1770 of stuur een bericht naar info@onemedia.nl.