Sander Schimmelpenninck & Brand New Day: de nieuwe reclame

sander schimmelpenninck brand new day

Sander Schimmelpenninck schittert wederom in de nieuwe reclame van Brand New Day. Te zien op TV, online en te horen op de radio.

De setting van de reclame is 180 graden anders dan de vorige maar de boodschap helder als altijd. We zijn niet anders gewend van Brand New Day en Sander Schimmelpenninck.

Regel je pensioen vandaag nog in 4 simpele stappen >

Keer op keer maakt Brand New Day een ingewikkelde boodschap begrijpelijk én bieden zij direct een laagdrempelige oplossing. In dit geval: het openen van een zogenaamde pensioenrekening. Ook dat klinkt ingewikkelder dan het is. Een pensioenrekening is simpelweg een rekening waar je iedere maand, kwartaal of jaar een bedrag op stort met als doel een mooi bedrag opbouwen voor je pensioen.

Het fijne van een pensioenrekening is dat je een flink deel van je inleg terugkrijgt van de Belastingdienst, wel 37% tot 49%. Op deze manier stimuleert de Belastingdienst Nederlanders om een extra pensioenpotje op te bouwen.

In ruil voor het belastingvoordeel verwacht de Belastingdienst wel dat je het geld op de rekening laat staan tot je de pensioenleeftijd hebt bereikt, je kunt het er dus niet tussentijds afhalen. Ook is er een maximaal bedrag wat je jaarlijks mag inleggen.

Regel het vandaag nog in 4 simpele stappen >

De reclame: Sander Schimmelpenninck

We zien een doodordinair treinperron ergens in Nederland. Voor de oplettende kijker: het lijkt verdacht veel op station Haarlem. Sander Schimmelpenninck loopt in een casual outfit over het perron met 28 mensen, waarvan meer dan de helft naar alle waarschijnlijkheid geld tekort gaat komen wanneer zij later stoppen met werken.

Sander Schimmelpenninck & beleggen

Sander Schimmelpenninck is al sinds jaar en dag voorstander van beleggen ten opzichte van sparen. Waarom? Uit historische gegevens blijkt dat beleggen op lange termijn nagenoeg altijd meer oplevert dan sparen, daarbovenop zorgt de relatief lage rente en hoge inflatie dat geld op een spaarrekening alleen maar minder waard wordt.

Ook maak je middels een pensioenrekening beleggen gebruik van het rendement-op-rendement effect. Dat zit zo: stel je legt €100 in op je pensioenrekening beleggen en behaalt 10% rendement. Vervolgens staat er dus €110 op je rekening (je inleg + je rendement). Het jaar erop ontvang je rendement over het gehele bedrag op de rekening. Je kunt je misschien voorstellen dat dit uiteindelijk flink optelt.

Open direct een pensioenrekening beleggen.

Wil je ondanks de vele voordelen van beleggen toch liever sparen? Dat kan via de pensioenrekening sparen. Wel het belastingvoordeel, niet het risico van beleggen.

Iedereen een extra pensioenpotje.

De campagne is ontwikkelt door Dawn.