Steigerdoekreclame snel opgedoekt in Rotterdam

rotterdam brug

Steigerdoekreclame is fantastisch om lokaal in een stad veel impact te maken. Deze reclamedoeken zijn groot, maar hierom wel minder fijn voor bewoners van een appartementencomplex. In Rotterdam diende daarom een bewoner een klacht in bij de gemeente vanwege overlast die zij ervaarde vanwege steigerdoekreclame aan haar voorgevel.

Steigerdoekreclame aan de Oude Binnenweg

De gemeente Rotterdam was klip en klaar: de eigenaar van het complex moet het reclamedoek verwijderen. De bewuste bewoner van een pand aan de Oude Binnenweg werd het uitzicht al meerdere maanden belemmerd door het steigerdoek. Daarnaast kon de bewoner maandenlang slecht slapen omdat het doek fel werd verlicht ’s nachts.

‘500 euro compensatie'

Eerst werd de klacht kenbaar gemaakt bij de verhuurder, die bewoners vervolgens 500 euro compensatie aanbood. Maar één bewoner accepteerde dit niet, en ging met haar klacht naar de gemeente. Rotterdam ging direct over tot actie en sommeerde het reclamedoek weg te halen. De pandeigenaar haalde vervolgens binnen een week het doek weg.

Steigerdoeken in Amsterdam al verboden

In de Rotterdamse gemeenteraad wordt inmiddels ook over de zaak gesproken. De gemeenteraadsleden zijn bekend met het feit dat steigerdoeken aan gevels in Amsterdam inmiddels zijn verboden, en sommige raadsleden zien hier voor Rotterdam ook wel iets in.

Minimaal overlast is essentieel

Deze Rotterdamse case geeft weer eens aan hoe voorzichtig met locaties voor steigerdoeken moet worden omgesprongen. Duidelijkheid en zo min mogelijk ongemak voor bewoners is essentieel. Want wanneer bewoners niet goed bij het proces worden betrokken kan dit schade voor de hele sector tot gevolg hebben, en wordt er in het uiterste geval nooit meer steigerdoekreclame toegestaan.

Steigerdoeken in de media

Ook in Amsterdam zagen we eenzelfde trend. Steeds weer kwamen in de lokale media verhalen van doeken met veel overlast, lees: steigerdoeken die veel langer hingen dan de renovatiewerkzaamheden duurden. Dit is natuurlijk ronduit slecht voor begrip onder de bewoners, die sowieso al moeten afzien door minder zicht en geluidshinder.

Steigerdoek locaties in 2022

Het is dus te hopen dat dit soort excessen in de toekomst niet meer voorkomen en deze mooie en unieke vorm van buitenreclame in de Randstad voor adverteerders behouden blijft. Wil je weten welke unieke locaties voor 2022 nog beschikbaar zijn? One Media informeert je graag.