STER verhuist naar het Mediapark in Hilversum

hilversum ster reclame

De verkooporganisatie van de publieke omroepen, Stichting Etherreclame – kortweg STER – gaat haar huidige onderkomen aan het Lapersveld in Hilversum verkopen en het team relocaliseren op het Hilversumse Mediapark.

STER-directeur bevestigd plannen

Inmiddels heeft STER-directeur Frank Volmer de plannen bevestigd, hij meldt dat de verkooporganisatie rond de zomer zal verhuizen naar het Mediapark waar de Ster zitting zal nemen in het pand waar ook publieke omroep WNL naartoe zal verhuizen.

Mediacentrum

Panden op het Mediapark hebben doorgaans behoorlijke grijze jaren ’70 uitstraling, en ook het Mediacentrum waar de STER gevestigd wordt is hierop geen uitzondering. Gelukkig heeft de Ster een goede architect in de arm genomen om hun vierde verdieping voor medewerkers en klanten een aangename omgeving te maken.

Mediabedrijven in Hilversum

Het Mediacentrum aan het Joop van de Endeplein is een pand van 1500 vierkante meter, en staat grotendeels nog leeg. Veel mensen in de media wonen tegenwoordig in de regio Groot-Amsterdam, en zeker de jongere garde is steeds minder te motiveren voor een dagelijkse treinreis naar Hilversum, waardoor meer en meer mediabedrijven van Hilversum naar Amsterdam verhuizen.

Verbouwen of verhuizen

Volgens de STER-directeur heeft men goed nagedacht over de vraag of men moest verbouwen of verhuizen in Hilversum. Volgens Volmer zou een noodzakelijke verbouwing relatief veel geld kosten, en door nu naar het Mediapark te verhuizen zit men ook meteen veel dichter op de publieke zenders die men dagelijks moet verkopen.

Taxatie oude STER-pand

De STER heeft inmiddels de gemeente Hilversum op de hoogte gebracht van de verhuis- en verkoopplannen. Gezien dat het pand inmiddels volledig is afgeschreven lijkt een totale nieuwbouw de meest logische optie voor de toekomstige eigenaar. De waarde van het oude STER-kantoorpand is volgens het meest recente jaarverslag getaxeerd op 4,3 miljoen euro exclusief de grond.