Tips voor Pinterest video advertenties

Tips voor Pinterest video advertenties

Meer een meer adverteerders hebben de stap richting Pinterest gezet, het bedrijfsaccount is aangemaakt en de eerste advertenties draaien. Hoogste tijd om een en ander naar een hoger niveau te tillen. En wel met kwalitatieve Pinterest video’s die je doelgroep weten te raken, leiden tot een hoog interactiepercentage, merkbekendheid en natuurlijk verkoop.

Pinterest is een van de best bewaarde geheimen voor video marketeers. Zowel Pinterest als de gebruikers van Pinterest geven de voorkeur aan video content boven statische content.

Start with a bang

Vanaf de eerste seconde dat je kijkers je video kijken, wil je ervoor zorgen dat ze dusdanig geïnteresseerd zijn zodat ze de hele video bekijken in plaats van door te scrollen. Zorg ervoor dat je video vanaf moment één interessant, inspirerend en vermakelijk is.

Vermijd het gebruik van een kaal scherm, saaie tekst en niet-inspirerende afbeeldingen. De openingsscène van de clip zou ervoor moeten zorgen dat kijkers meer willen! Zie het als een trailer van enkele seconden.

Houd je video kort en simpel

Pinterest raadt aan om organische berichten tussen de 15 seconden en 1 minuut te houden en videoadvertenties tussen de 6 en 15 seconden. Veel tijd heb je dus niet om een ​​blijvende indruk te maken, met andere woorden: elke seconde telt.

Concentreer je op slechts één kernboodschap of verhaal. Probeer niet te veel te vertellen in één video. Als je toch meer wilt vertellen, maak dan meerdere video's en zet ze in als afzonderlijke pinnen of advertenties.

Maak audio secundair

Veel gebruikers scrollen door Pinterest met hun volume uit. Zorg er daarom voor dat je content niet afhankelijk is van audio, de boodschap moet ook volledig te begrijpen zijn zonder geluid.

Het simpelweg toevoegen van ondertiteling kan al voldoende zijn. Ook tekst overlays en opvallende afbeeldingen kunnen helpen je boodschap over te brengen.

Relevante titel, beschrijving en hashtags

Voeg altijd titels en beschrijvingen toe aan je video's, zo zorg je ervoor dat je video gevonden wordt tijdens zoekopdrachten. Maak je titels duidelijk, beschrijvend én interessant genoeg om Pinterest gebruikers te verleiden op je video te klikken.

Vergeet bovendien niet om relevante hashtags op te nemen! Deze helpen bij het categoriseren van je video, en het vergroot de kans dat mogelijk geïnteresseerde gebruikers je video te zien krijgen.

Speel in op trends

Doe ten slotte wat onderzoek om de belangrijkste onderwerpen en zoektermen te bepalen die momenteel populair zijn op Pinterest. Gebruik deze informatie vervolgens video’s te maken die bij je kijkers zullen aanslaan. Een andere manier om relevant te blijven, is door seizoensgebonden inhoud te maken. Probeer je video's te structureren rond belangrijke vakanties en evenementen, bijvoorbeeld de zomervakantie, Koningsdag of Kerstmis.

Kortom, zorg er bij het maken van een video voor Pinterest voor dat deze kort en vermakelijk is. Vertrouw niet enkel op audio, aangezien veel gebruikers het social platform gebruiker zonder geluid. Gebruik in plaats daarvan tekst overlays en opvallende afbeeldingen om je boodschap over te brengen. Probeer ten slotte in te spelen op trends en ontwikkelingen op het platform en in de samenleving. Succes!