Video: ‘TV-commercial van Verisure is meest irritant’

TV commercial Verisure

Dat tv-commercials maken niet iets dat je er zomaar even bijdoet, kwam beveiligingsbedrijf Verisure ook achter. Verisure won gisteravond namelijk de Loden Leeuw uit handen van het bekende consumentenprogramma Radar.

Irritante tv-commercial verkiezing

Het AvroTros-programma doet ieder jaar onderzoek naar irritante tv-commercials, bekende Nederlanders en nieuw dit jaar: influencers. De Loden Leeuw voor de meest irritante tv-commercial wordt al sinds 2004 uitgereikt.

Top 3: Verisure, Decupré en Aldi

De meeste stemmen (in negatieve zin) gingen met 44% naar de tv-commercial van Versure. Andere ‘goed’ scorende tv-commercials die de top-3 compleet maken zijn de tv-spots van Decupré en Aldi.

‘TV-reclame Verisure ongeëmancipeerd'

Het publiek van Radar vond de tv-reclame van Verisure het slechtst ‘omdat deze taaltechnisch niet klopt en het ongemancipeerd is dat de vrouw haar man op werk belt om een alarmsysteem te regelen’. Enfin, bekijk ‘m zelf inclusief het ongemakkelijke moment op kantoor:

TV-commercial Decupré

De tv-commercial van Decupré ziet eruit alsof deze even snel op zondagmiddag is gedraaid, maar toch leert onze ervaring ook dat een ‘slechte’ commercial helemaal niet slecht hoeft te verkopen. Als je kijkt naar wat Decupré aan mediatijd inkoopt verklapt dat eigenlijk het tegendeel.

Meest irritante Bekende Nederlander

In de categorie meest irritante Bekende Nederlander ging de eer naar niemand minder dan – surprise, surprise! – Henny Huisman. Hij leende zijn persoonlijkheid aan Meubelzorg, een webshop die zich richt op senioren. Geen slechte keuze dus om deze jaren '80 held uit de mottenballen te halen.

Irriterende Instagram advertenties

In de categorie ‘meest irriterende influencers’ waren er maar liefst tien nominaties. Maxime Meiland kreeg de meeste stemmen met haar promotie voor HelloFresh. De stemmers vinden dat Maxime met haar online posts alleen maar dik wil cashen. Door de vele Instagram advertenties van HelloFresh komt het bedrijf volgens kijkers niet meer heel betrouwbaar over.