Videoland lanceert abonnementsvorm met reclame

videoplatform

Videoland heeft deze week nieuwe abonnementsvormen geïntroduceerd. Zo kunnen kijkers vanaf nu kiezen uit een basis, plus of premium-abonnement. Het premium-abonnement is reclamevrij en kost 9,99 euro per maand. De goedkoopste optie is het basis-abonnement die men voor slechts 4,99 euro per maand kan aanschaffen. Hierin wordt dan wel reclame vertoont. Voor ons als mediabureau en jou als adverteerder is de nieuwe manier van adverteren bij Videoland goed nieuws, immers: weer een nieuwe tool in onze gereedschapskist om jouw doelgroep nog beter te bereiken, naast tools zoals buitenreclame, lineaire radio- en televisiereclame of commerciële bedrijfsfilms laten maken.

Meer keuzevrijheid

Ook nieuw is het tussenabonnement voor 7,99 euro. Het verschil met premium is dat de gebruiker kan streamen op twee schermen in plaats van vier. En er wordt geen reclame vertoont. RTL wil Videoland de kijker meer keuzevrijheid bieden en laat weten: “‘Voor de ene klant is het belangrijk dat het hele gezin kan streamen, liefst tegelijk, maar niet dezelfde serie of film. Terwijl een ander vooral samen op de bank een serie kijkt. Zo is het ook met reclame. Vind je het prima om reclames te zien dan krijg je van ons meteen een gunstigere prijs. En zo valt er vanaf nu ook in je abonnement wat te kiezen bij Videoland.”

Hetzelfde video aanbod blijft

Voor de huidige Videoland-abonnees verandert er overigens niets, al hebben zij wel de mogelijkheid om over te stappen op de twee nieuwe abonnementsvormen. Alle klanten van Videoland houden hetzelfde aanbod aan series, films en documentaires. Het is ook de bedoeling dat Videoland meer programma-content gaat aanbieden van de lineaire zenders. Verkoophuis van RTL is Ad Alliance en zij zullen eerst starten met een aantal vaste partners. Later dit jaar zullen de commerciële mogelijkheden verder worden uitgebreid.

Vaker reclame op videoplatforms

Het Avod-model (Ad-Supported Video on Demand) die Videoland introduceert, wordt steeds populairder bij video platvorms. YouTube heeft al jaren deze vorm van reclame, maar er zijn ook nieuwe spelers zoals PlutoTV en Quibi. Ook daarin zijn weer tussenvormen: de abonnee betaalt een lager bedrag met (een beetje) advertenties, of het platform is geheel gratis voor de gebruiker en de adverteerder betaalt volledig.