Waar kun je voordeliger je voice-over boeken?

voice over boeken

Stemacteur is een populaire (bij)baan in Nederland. Op dit moment zijn er welgeteld 1.251 professionele Nederlandse voice-overs actief. Toch is een goede én voordelige voice-over boeken nog niet zo simpel. Doordat er zoveel verschillende stemacteurs actief zijn is het nog makkelijker om een telefoonabonnement te kiezen dan een voice over stem. Gelukkig maakt One Media in samenwerking met VoiceCowboys het boeken van een voice-over makkelijker dan ooit.

Waarom de voice-over keuze beperkten tot drie?

Ervaren bedrijfsfilm producenten, de klanten waarop de meeste voice-over en stemmenbureaus drijven, vragen vaak om drie stemmen als suggestie voor hun project. De reden is simpel: ze hebben niet de tijd om al die 1.251 professionele stemacteurs te beluisteren en willen meteen de drie meest geschikte Nederlandse voice-overs horen. Het stemmenbureau weet vaak dezelfde werkdag nog drie stemmen inclusief proefopname op maat aan te leveren.

Waarom via een stemmenbureau voice-overs boeken?

Ten eerste omdat het stemmenbureau veel tijd bespaart. Een grote database aan voice-overs nalopen kan je zomaar twee werkdagen kosten die je ook aan de productie van je film had kunnen besteden. Daarnaast leeft er nog het idee dat er geld ‘bespaart’ wordt, wat vaak niet eens zo is. Dat komt omdat voice-overs via een stemmenbureau meer werk krijgen, en hierdoor genoegen nemen met een lager voice-over tarief.

Professionele voice-over garantie

Stel, je hebt zelf een professionele voice-over gevonden die op freelance basis voor je aan de slag gaat. Dan ben je nog allerminst zeker van een goed eindresultaat: je werkt immers voor de eerste keer met deze stemacteur of stemactrice. Als de aangeleverde voice-over opname ondanks een retake alsnog niet bruikbaar is, moet je een lastig gesprek voeren. Een groot stemmenbureau zoals VoiceCowboys uit Amsterdam biedt simpelweg een ‘niet goed, geld terug garantie’.

Voice-over agency

Een voice-over agency met een jarenlange goede reputatie zet de klant altijd op nummer één. Zij weten dat je over een creatieve dienst moeilijk kunt discussiëren: het is goed..of niet. Daarnaast zijn ze niet van één specifieke opdracht afhankelijk, goede voice-over agencies kijken naar het grote plaatje en geven liever je geld terug zodat je de volgende keer misschien nog een poging waagt. Want uiteindelijk leveren stemmenbureaus een dienstverlening en is het dus belangrijk dat wanneer je een voice-over boeken gaat ook kunt vertrouwen op hun dienst.