Waarom werkt animatie video perfect op social?

tv animaties

Animatie video’s zijn eigenlijk al een jaar of 10 niet meer weg te denken van het web. De redenen hiervoor zijn simpel: een animatie video maken is goedkoper dan een video met een presentator of presentatrice, en animaties werken ontzettend goed als online content.

Mensen zijn ingesteld op animaties

Dat mensen houden van animaties is niet zo vreemd: mensen slaan namelijk visueel gemaakte informatie 50.000 keer eerder op dan tekst. En veel visueler dan animaties wordt het natuurlijk niet. Bovendien blijkt uit diverse tests voor klanten dan ook de video conversie met animatie video’s enorm verhoogd kan worden. Tel uit je winst.

Animatie kosten zijn eigenlijk ondergeschikt

En daar komen we meteen bij een belangrijk onderwerp uit: de kosten. Vooral bij e-commerce bedrijven stippen we vaak aan dat het niet perse gaat om de kosten van een animatiefilm, maar om de winst die je ermee behaald. Bovendien kan ieder bedrijf, groot of klein, beginnen met animatiefilms. Want hoe korter, hoe voordeliger. Probeer bijvoorbeeld eens een ultrakorte animatiefilm van 10 seconden.

Als je de voordelen van een bepaalde dienst of product visueel moet maken, is dat vaak best problematisch. Gelukkig kun je in een animatie video zelfs grafieken of tabellen supersexy in beeld brengen. Ook zien de kijkers meteen alle voor- en nadelen van een product. Ook kun je grafieken bewegend maken in animaties, waardoor de kijker getriggerd wordt om te blijven kijken naar je animatie.

Starten met animatie video op social media?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van animatie video voor jouw bedrijf? Plan dan een gratis online meeting met één van onze video specialisten. We laten je dan een aantal mooie cases zien die passen bij jouw budget, desgewenst aangevuld met onze ideeën voor een social media plan voor jouw dienst of product.