Wat is een trotter?

wat is een trotter

De verkiezingen zijn net geweest, gerede kans dat jij diverse zogenaamde trotters hebt gezien zonder te weten wat een trotter is. Trotters vallen onder buitenreclameborden en zijn mobiele billboards die voornamelijk tijdens campagneperiodes worden ingezet. Waar vroeger iedere politieke partij verkiezingsposters plakte op een houten bord worden er nu massaal trotters ingezet.

Dubbelzijdig billboard

Een trotter heeft aan beide kanten voorbedrukte doeken, op deze doeken krijgt iedere partij ruimte voor zijn verkiezings uiting. Allen even groot. De trotter wordt ook wel hét verkiezingsbord van Nederland genoemd. Ondanks dat het naam heeft gemaakt als verkiezingsbord zijn er nog veel meer mogelijkheden om deze vorm van buitenreclame in te zetten.

Gemeentelijke campagnes

Vanwege het mobiele aspect van de trotter wordt deze regelmatig door gemeenten ingezet om met de lokale inwoners te communiceren. Over verkeersveiligheid, afval, scholen en andere zaken.

Bouwwerkzaamheden

Ook tijdens bouwwerkzaamheden worden regelmatig trotters ingezet. Om het verkeer om te leiden maar ook om praktische informatie te communiceren over betrokken partijen bij een bouwterrein of de duur van bepaalde wegwerkzaamheden.

Informatieverstrekking via trotters

Trotters zijn daarnaast uitermate geschikt voor informatievoorzieningen. Voor crisismaatregelen, tijdens evenementen, bij een historische plaats of een andere vorm van informatie.

Of het nu gaat om een groot evenement of festival zoals Lowlands of een wegomleiding in de stad. Duidelijke routingborden zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Expositiebord

Culturele instellingen, gemeenten en stichtingen maken steeds vaker gebruik van trotters als expositiebord. Een voorbeeld is de tentoonstelling ‘Legale liefde’ ter ere van het 20-jarig bestaan van het homohuwelijk in Nederland gemaakt in opdracht van de Gemeente Amsterdam. Middels trotters is deze expositie door de hele stad gereisd, van Amsterdam-West naar Oost, van Amsterdam-Zuid naar Centrum.

Een trotter als makelaarsbord

Ook makelaars zetten steeds vaker trotters in ten behoeve van de verkoop of verhuur van woon- en kantoorruimte. Trotters vallen op en zijn indien nodig makkelijk te verplaatsen ook bereik je verkeerde van beide kanten doordat de doeken aan weerszijde bedrukt zijn.

Reclamebord

De meeste voor de hand liggende functie van een trotter is natuurlijk als reclamebord, trotters worden niet voor niets onder buitenreclame geschaard. Van de bonus acties van de Albert Heijn, de uitverkoop bij de HEMA tot het all you can eat Van der Valk menu. Trotters worden ingezet, soms een dag, soms een week en indien gewenst zelfs enkele maanden.

Welke mogelijkheden zijn er?

De trotter is beschikbaar in vier verschillende formaten. Van 1,5 m2 per zijde tot wel 8m2 per zijde. Ook is het mogelijk om tussentijds te wisselen van campagneboodschap, het wisselen van een doek is meestal binnen 5 werkdagen geregeld. Meer informatie? Stuur dan een mail naar info@onemedia.nl, wij informeren je graag gratis en vrijblijvend.