Wat komt er kijken bij een animatie video?

uitleganimatie laten maken

Animatie video’s, wij zijn er gek op! En onze klanten in toenemende mate ook want video zorgt voor meer conversie.

Consumenten zijn gek op beeld, altijd al geweest. Of het nu gaat om een afbeelding, een speelfilm, een teaser of een GIFje. Vierkant, liggend of staand. Voor Facebook, Instagram, YouTube of TV, bij One Media helpen we je graag verder met een goedkoop animatie laten maken.

Animatie laten maken

Het is niet altijd makkelijk om een ingewikkelde boodschap over te brengen, in dat geval kunnen animatie video’s een oplossing bieden. Animatie video’s zijn bij uitstek geschikt om in enkele minuten een boodschap helder uit te leggen.

Typen animatie video's

Animatie video’s heb je in alle soorten en maten: bedrijfsfilms, product films, promotie films en trailers maar ook de NOS maakt steeds meer gebruik van animatievideo’s om bepaalde ingewikkelde zaken uit te leggen zoals bijvoorbeeld hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=mHVMk3PVi0s

Hoe gaat het in zijn werk?

Het maken van een animatie gaat altijd volgens een stappenplan. Je kunt het helemaal uit handen geven maar je kunt ook zelf een eerste opzet maken.

De copy

We beginnen altijd met de copy. Om iets van een houvast te hebben vragen we de klant om een korte en bondige basistekst aan te leveren. Deze basistekst hoeft absoluut niet perfect te zijn, maar geeft ons wel direct de juiste richting.

Deze tekst herschrijven we op zo’n manier dat hij ook geschikt is voor een voice-over. Geen zorgen, dat is ons vak!

Beeld suggesties

Vervolgens leveren we een aantal beeld suggesties (in tekst) waarvan wij denken dat deze de tekst goed zullen ondersteunen.

Naast de beeld suggesties overleggen we ook welke stijlvoorbeelden goed bij de video (en het bedrijf passen). Soms is dat direct duidelijk omdat er in het verleden al animatie video’s zijn ontwikkelt, soms duurt dit iets langer omdat de stijl nog moet worden bepaald.

Beginnen met animeren

Dan begint het animeren. Let op: er gaat nog niets bewegen maar we maken de eerste scène beeldend in enkele verschillende stijlen en leggen deze voor aan de klant. Nadat deze keuze is gemaakt tekenen we het gehele storyboard uit en ook deze laten we weer goedkeuren door de klant.

Voice-over

Bijna alle animatie video’s worden ondersteunt door een voice-over, samen met de klant zoeken wij een geschikte voice-over die zowel bij de video als het bedrijf / merk past.

En dan, gaat het echte animeren inclusief voice-over beginnen en last but not least worden de eventuele sound-effects toegevoegd.

Neem contact met ons op

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend! Je kunt ons bereiken op 020 210 1770 of info@onemedia.nl