Wat mag een bedrijfsfilm laten maken eigenlijk kosten?

overzicht-kosten-bedrijfsfilm

Ieder bedrijf dat online actief is en, denkt vroeg of laat na over de productie van bedrijfsvideo's. Logisch, bedrijfsfilms zijn video en mensen kijken nou eenmaal liever naar een leuke of interessante video dan een lap tekst. Toch leeft soms nog het idee dat een bedrijfsvideo onbetaalbaar is. Tijd om antwoord te geven op hoe de kosten bedrijfsfilms laten maken zijn opgebouwd.

Wat is nou een correcte prijs?

Het zijn logische vragen wat zijn de kosten van een video zijn en of je een correcte prijs betaalt. Makers van bedrijfsfilms willen aan de andere kant weten of hun tarief nog billijk zijn. Want je wilt met je kosten niet te duur of juist te goedkoop zijn. Marktconform dus.

Wat het bepalen van een marktconform zo lastig maakt, is dat iedere opdracht anders is. Ben je een regisseur met grote tv-hits op je naam, of ben je een beginnende video editor met weinig ervaring? Hoe dan ook, je uurtarief zal dan anders zijn.

kosten bedrijfsfilm

Flink lagere bedrijfsfilm kosten

Tegelijkertijd kun je zelf als bedrijf je bedrijfsfilm kosten lager maken door simpelweg zelf het één en ander te doen. Denk aan. bepaalde productietaken uitvoeren, het maken van duidelijke briefings, voorbereidingen voor de crew, afspraken ook nakomen en op tijd alle input aanleveren.

Omdat een bedrijfsfilm een complex samenspel is, zijn bovengenoemde zaken erg belangrijk en kunnen zorgen voor een flinke besparing op de productiekosten. De meeste bedrijfsfilms worden overigens gemaakt door 2 mensen. Zij zijn all-rounders op bedrijfsvideo gebied, net zoals een camjo zelf goede vragen kan stellen en weet hoe een goed videobeeld eruit ziet.

Van €15.000 tot €500

Er zijn ook bedrijven die het onderste uit de kan willen, zij gaan voor hun bedrijfsvideo op pad met een regisseur, geluidsman tot en met een volledige catering. Tja, dan hebben we het meer over een film dan een bedrijfsfilm maken, en daarom kunnen we eigenlijk zeggen dat een bedrijfsfilm tarief schommelt tussen de €500 euro voor een (hele) simpele film van 30 seconden tot wel €15.000 wanneer er voor een cinema-achtige aanpak wordt gekozen.

Lang verhaal kort, een video laten maken is sowieso duurder dan een stukje tekst laten schrijven. Video maken is hard werken: in 8 uur monteren kan de videomontage worden gedaan van één bedrijfsfilm van 2 minuten. Bedrijfsfilms maken blijft dus intensief mensenwerk, en dat is misschien dan ook (voor ons) het leukste aan het vak!