Wat zijn de voordelen van een 3D animatie?

voordelen 3D animatie

Wil jij een 3D animatie laten maken? In dit artikel bespreken we de voordelen van het laten maken van een 3D animatie.

De afgelopen jaren hebben wij tientallen 3D animaties gemaakt voor onze klanten, wij spreken dus uit ervaring.

Betere retentie

Onze hersenen zijn vele malen beter in het verwerken van beeld dan tekst, dit heeft als gevolg dat we video’s en afbeeldingen veel beter kunnen herinneren dan tekst. Op het moment dat iemand uit jouw doelgroep overgaat tot de aankoop van een product of service is het cruciaal dat hij / zij jou herinnert. Alleen zo kunnen we een toename creëren in jouw verkoop.

Trekt de aandacht van het publiek

Een van de vele voordelen van 3D animaties is dat we humor kunnen toevoegen, wat het interessant maakt voor kijkers. Met humor wek je interesse en houd je de kijker geboeid. Zo krjg je de kans om je producten en diensten aan hen voor te stellen.

Bevordert interactie

Met behulp van 3D animatie video’s kun je je klanten betrekken. Creatieve concepten en effecten stimuleren deelname van de kijker.

Interactie zorgt ervoor dat de kijker zich meer verbonden voelt met de video en het bedrijf, merk of de organisatie achter de video.

Bevordert naamsbekendheid

3D animaties hebben – nog meer dan andere typen animatie video’s – de kracht om een bedrijf sterk neer te zetten. De why, how en wat van jouw bedrijf zal de kijker nog lange tijd bijblijven.

Toename van website verkeer

3D animaties zijn multi inzetbaar, ze zijn geschikt voor je eigen website maar ook op sociale media platforms en binnen online campagnes doen 3D animaties het goed.

Makkelijk aanpasbaar

In tegenstelling tot een standaard video is het bij animatie video’s gemakkelijk om aanpassingen door te voeren. Met enkele kleine aanpassingen kan jij dezelfde video volgend jaar weer inzetten.

Zeer gedetailleerd

In 3D beelden kan elk aspect van een product vanuit elke hoek worden bekeken. Dit is bij andere type video’s niet altijd mogelijk maar soms wel gewenst.

Aantrekkelijke visuele effecten

3D-animaties zijn een lust voor het oog. Het levert een krachtige en effectieve boodschap van een creatief en eenvoudig idee. Je kunt de hele organisatie, of enkele producten of diensten laten zien op een aantrekkelijke en meeslepende manier door middel van driedimensionale animatie.