Welk type video laten bedrijven maken tijdens Covid-19?

type video laten maken bedrijven

Natuurlijk zijn er veel bedrijven geweest die bezuinigen op video (lees hiervoor animatie video laten maken kosten) maar reclame en filmmakers zijn tijdens de Covid-19 pandemie vooral opzoek gegaan naar een nieuwe manier van adverteren om zo de juiste awareness aan hun merk te n. Dat dit geen simpele klus is, bleek wel tijdens de eerste dagen van de lockdown in Nederland. In die periode zagen we op televisie vooral commercials van bestuurders die voor het voetlicht wilden brengen hoe belangrijk voor de samenleving zij waren.

Hoge kijkcijfers TV en online video

Zo halverwege maart leek iedereen murw geslagen door de plotselinge lockdown. De inspiratiebron was plotseling leeggevallen. Uit kostenoverwegingen en wellicht ook wel uit paniek werden direct marketingcampagnes gestopt. Terwijl veel consumenten helemaal niet zozeer vroegen om een reclamestop. Tv-programma’s noteerden torenhoge kijkcijfers, en en online video’s werden zoveel bekeken op YouTube dat men zelfs tijdelijk de videokwaliteit in een lagere resolutie moest zetten om de bandbreedte binnen de beperken te houden.

Video marketeers met de juiste toon

Inmiddels hebben de meeste video marketeers de juiste toon wel gevonden. Op creatieve wijze weten zij de awareness voor hun merken te realiseren waarin hun maatschappelijke betrokkenheid op gepaste wijze wordt getoond. Bij veel bedrijven leeft het besef dat dit het moment is om consumenten een hart onder de riem te steken. Daarbij wordt nog beter gekeken naar het juiste medium, dus jongerenmerken die nog meer inzetten op influencer marketing en merken gericht op 40+ die iets meer traditionele media lijken in te zetten.

Video commercial Triodos

De coronacrisis is misschien wel het beste moment om te benadrukken dat er structurele veranderingen nodig zijn in onze samenleving. Triodos Bank laat dat mooi zien in hun nieuwe video commercial. De bank spreekt hierin de hoop uit dat door de pandemie meer aandacht ontstaat voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals gelijkheid en duurzaamheid. Men laat goed zien dat dit voor hen niet zomaar een marketingkreet is maar een heus doel voor de bank.

Video commercial Heineken

De heldere constatering van arts-microbioloog Jan Kluijtmans luidde ‘Met dit virus kun je geen feestvieren’ recentelijk in de late night tv-show Op1. Heineken staat dan ook voor een duidelijk dilemma, doordat het tonen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid een bedreiging kan vormen voor de omzet van haar beursgenoteerde onderneming. In de nieuwe tv-spot wordt dan ook opgeroepen om tevens in de horeca goed die 1.5 meter te bewaken: ‘Want er is maar één ding beter dan een avond uit: nog een avond uit’ zo is te horen in de onderstaande video.