Welke online voice-over generator opties heb je?

robot-voice-over-generator

Videomakers zetten steeds vaker een online voice-over generator in, om alvast met de productie van hun bedrijfsfilm aan de slag te kunnen gaan. Het grote voordeel van voice generators is dat editors zo alvast een beeld krijgen hoe de voice-over onder beeld gaat klinken. Een ander voordeel is dat de video editor nog een beetje aan de voice-over tekst kan schaven, alvorens je definitieve script door één van onze bekende Nederlandse voice-overs in te laten spreken.

Hoe klinkt een Nederlandse robot stem generator?

Hoewel er op het gebied van AI-techniek echt geweldige stappen gemaakt (denk maar aan Siri), zijn we nog wel een aantal jaren verwijderd van het moment dat een voice-over generator Nederlands de plek inneemt van een menselijke stemacteur. Al was het maar omdat goede stemacteurs je voice-over teksten hier en daar verbeteren door ergens een accent te leggen op een plek waar je zelf nog niet eens had gedacht. Dit kan een robot stem generator natuurlijk (nog) niet.

Engelse voice generator

Alles gezegd hebbende moeten we wel toegeven dat een Engelse voice generator zeker bruikbaar is. Maar eigenlijk blijft het voor alle tekst to speech tools ingewikkeld om de (juiste) emotie aan je online voice-over toe te voegen. Maar er zijn natuurlijk tal van bedrijfsfilms te bedenken waar emoties minder belangrijk zijn, zeker bij instructiefilms waar iets simpel en snel door een voice-over uitgelegd moet worden.

Welke Nederlandse voice generators zijn er?

Google Translate

Google Translate is natuurlijk bekend als handige tool om en tekst te vertalen. Maar wist je dat hierin ook een ingebouwde voice generator beschikbaar is? Voeg een tekst in, klik op het speakertje, en de voice-over bot spreekt automatisch je tekst uit.

voice over generator

Fluency

Een Nederlands alternatief voor computer voices is de tool van Fluency. Zeker geen slechte vice generator, maar je hoort gewoon dat Google veel beter klinkt als het gaat om Dutch computer voicebanks of generators. De meeste videomakers gebruiken dan ook Google.