Zorg dat video onderdeel is van je content strategie

video content strategie

Video-inhoud zal domineren

Video content is een van de meest boeiende vormen van inhoud, of dat nu e-learning video's, interactieve video's of een ander type video is. Het is dan ook niet verassend dat video op korte termijn sociale media platforms zal domineren, video is een duidelijke winnaar ten opzichte van andere inhoudstypen. Of het nu gaat om korte video's zoals Instagram stories of om lange inhoud op YouTube, video is de toekomst.

Het is je misschien zelf ook al opgevallen, op sociale media platforms zie je veel meer video dan een paar jaar geleden. Naar verwachting zal binnen enkele jaren zelfs de meerderheid van de content video zijn.

Als je momenteel nog geen video's maakt, wordt het tijd dat je ze opneemt in je contentstrategie. In de nabije toekomst zullen video's de sociale media domineren en iedereen die zich dat niet realiseert, zal het moeilijk krijgen.

Je kunt starten met het plaatsen van stories / verhalen op Facebook en Instagram, zowel organisch als als advertentie. Ook kun je video's toevoegen aan berichten op sociale media, zelfs op platforms die traditioneel worden gedomineerd door statische inhoud.

Live streaming wordt de nieuwe norm

Na een jaar waarin we massaal werden gedwongen alles online te doen is online communicatie niet meer weg te denken. Zelfs niet bij oudere doelgroepen. We zijn inmiddels allemaal gewend om online met merken te communiceren, om te videobellen en om livestreams te volgen.

Met name dat laatste heeft een vlucht genomen, de drempel om live streaming uit te proberen is een stuk kleiner geworden. Meer en meer merken wagen het erop en komen erachter dat live streamen een stuk minder spannend is dan gedacht en zien ook de meerwaarde in.

Consumenten vinden het prettig om in realtime online met merken te kunnen communiceren. Ze kunnen bijvoorbeeld een product bekijken zonder hun huis te verlaten. En ze kunnen ditzelfde product met een druk op de knop laten bezorgen. Ook heeft deze manier van communiceren een positieve impact op de perceptie van een consument over een bedrijf.

Augmented- en Virtual Reality (AR & VR)

Sociale media zullen de acceptatie van technologieën zoals augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zien toenemen. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en AR & VR een groter onderdeel van het dagelijkse leven zullen worden zullen gebruikers ook meer eisen van de ervaringen op social media platforms. Als merk zul je meer uit de kast moeten halen om aandacht te trekken en vast te houden, bijvoorbeeld door adaptatie van AR & VR.

AR wordt al veelvuldig gebruikt op social media platforms, denk alleen al aan de talrijke foto filters. Foto filters zijn niet het enige waarmee sociale media platforms en merken mee testen, Maybelline gebruikt AR om klanten make-up te laten testen voor zij een aankoop doen. Bij diverse schoenen merken heb je de mogelijkheid om schoenen virtueel te passen.

Naar verwachtingen zullen op korte termijn veel meer merken gebruik gaan maken van zowel AR als VR en zullen er naast de huidige toepassingen ook nieuwe toepassingen ontwikkelt worden.

Wil jij je content strategie naar een hoger niveau tillen?

Zet je video in maar heb je geen duidelijke strategie? Of heb je het gevoel dat je er meer uit kunt halen? Of misschien overweeg je voor het eerst video content te laten ontwikkelen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.