3 redenen om te investeren in videorecruitment

videorecruitment

Het belang van employer branding is nog nooit zo groot geweest, talent is schaars, de macht ligt bij de werknemer. Reden dat werkgevers op zoek gaan naar andere manieren om nieuwe medewerkers te zoeken. Soms doen zij dit zelf, soms met behulp van een recruitment marketing bureau. Vandaag gaan we het hebben over videorecruitment, wat is het en is het slim om hierin te investeren voor het vinden van nieuw talent?

Video domineert social media

Video domineert social media. Consumenten (en potentieel talent) prefereren video boven tekst. De kans dat iemand blijft hangen om content tot zich te nemen is ruim 2.5x zo groot wanneer je als bedrijf video inzet. Nu keer op keer blijkt dat consumenten video prefereren zetten ook social media platforms massaal in op video.

Social media platforms willen gebruikers zo lang mogelijk op het platform houden, met video is het makkelijker om dit te bereiken dan met statische content. Als jij als bedrijf, recruiter, werkgever of welke pet je dan ook op hebt video content deelt dan zal het algoritme van het desbetreffende social media platform deze eerder tonen dan wanneer jij andere typen content deelt.

Meer bereik en meer engagement

Zoals hierboven al beschreven, wil jij meer bereik? Dan is video the way to go. Maar ook voor interactie (engagement) is video hét type content wat jij in wil zetten. Video’s grijpen je aandacht en stimuleren je actie te ondernemen.

Verder blijkt video in relatie tot employer branding een positieve invloed hebben op de authenticiteit van het imago van een werkgever. Niet zo vreemd natuurlijk, video biedt een stuk meer mogelijkheden om het verhaal van jouw bedrijf te vertellen dan ander materiaal ooit zou kunnen doen. De combinatie van bewegend beeld, muziek / geluid en tekst is ontzettend krachtig.

De kans dat een potentiële kandidaat overgaat tot een sollicitatie is vele malen groter na het zien van een introductievideo. Ook latent werkzoekenden zijn eerder geneigd toch over te gaan tot een sollicitatie na het zien van een vacature video.

Is het moeilijk om een recruitment video te maken?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoeft het (laten) maken van een recruitment video helemaal niet veel te kosten. Zeker niet als je het vergelijkt met het plaatsen van vacatures op diverse websites of het inzetten van een dedicated recruiter. De video zelf is dan een fractie van de kosten.