3 soorten promotievideo’s voor het MKB

promotievideo's voor het MKB

Vooropgesteld, bij One Media staat kwaliteit hoog in het vaandel. De video’s die wij maken zijn zonder uitzondering van hoge kwaliteit, maar wel betaalbaar voor iedereen. Ook voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).

Naast kwaliteit vinden wij het belangrijk dat de video’s die wij voor jou maken bijdragen aan je bedrijfsdoelstellingen. Daarom willen we graag weten wat je echt nodig hebt, waarom je iets wilt en aan welke doelstelling de video moet bijdragen. Dan weten wij welk type video we het beste voor jou kunnen maken.

Terug naar het onderwerp, wanneer het MKB begint met het creëren van video content is dat vaak met een promotievideo. Laat een promotiefilm maken & decide for yourself. Hieronder beschrijven we 3 typen video's die uitermate geschikt zijn voor het MKB:

Introductie video's dragen bij aan authenticiteit

Introductie video's dragen bij aan de authenticiteit en geloofwaardigheid van je bedrijf. Met tekst en afbeeldingen kan je je (potentiële)klanten niet in de ogen kijken en laten zien dat je een echt bedrijf bent met echte producten en echte teamleden in een echt kantoor.

Door middel van video heb je de mogelijkheid de angst weg te nemen om opgelicht te worden, een van de redenen die mensen ervan weerhoudt om online bij nieuwe / onbekende bedrijven een aankoop te doen. Als je deze angst niet aanpakt, verklein je je potentiële markt drastisch. Een video op je website, YouTuben kanaal of een van je sociale media platformen helpt hierbij.

Instructievideo’s dragen bij aan autoriteit

Instructievideo's kunnen je heel snel de status van de go-to-persoon in je branche geven mits ze voorzien in de behoefte van de doelgroep.

Instructievideo's laten mensen zien hoe ze een specifieke taak moeten uitvoeren of een bepaald product / service moeten gebruiken. Het kunnen korte video's van 2 minuten zijn van een loodgieter die een verwarming ontlucht of een betrokken hovenier die je vertelt hoe je je planten het beste kunt verzorgen.

Ze helpen je autoriteit op te bouwen en dat kan net het laatste zetje geven tot een aankoop.

Product video’s

Een ander type promotievideo dat vaak ingezet wordt door het MKB is een productvideo waarin nieuwe product releases worden uitgelicht of een waar een reeks bestaande producten in het zonnetje worden gezet.

Door middel van video kan je je producten laten zien; de perfecte kans om de aandacht van je doelgroep te trekken en de kwaliteit van de producten die je aanbiedt.

Hoe te beginnen met video?

Het belangrijkste als je begint met video, is om te beginnen. Neem contact met ons op en laat je adviseren.