4 redenen om outdoor reclame in te zetten

redenen om outdoor reclame in te zetten

Dag in dag uit worden we geconfronteerd met duizenden reclame uitingen. Commercials op TV, spotjes op de radio, online advertenties, e-mail nieuwsbrieven en buitenreclame. Waarvan buitenreclame het langst bestaat, dit maakt deze vorm van reclame echter niet minder effectief. 3 reden om outdoor reclame een plek in je marketing mix te geven.

Typen outdoor reclame

Outdoor reclame, ook wel Out Of Home (OOH) of buitenreclame kan ook veel verschillende manieren, waaronder:

  • Abri’s en mupi’s
  • Stoepborden
  • Driehoeksborden
  • Reclamezuilen
  • Billboards
  • Trotters

Buitenreclame wordt logischerwijs ingezet op drukke locaties en locaties die goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, bijvoorbeeld een billboard langs de snelweg of een mupi in een winkelstraat.

Outdoor reclame is veelzijdig

Buitenreclame kan in principe ingezet worden voor ieder type boodschap. Van commercieel tot maatschappelijk en informatief. Maar ook wat betreft doelstellingen, of je nu een campagne wilt doen om de naamsbekendheid te vergroten of een campagne om consumenten direct aan te zetten tot actie, voor beide is OOH geschikt.

Het grote voordeel van buitenreclame is..

Dat de consument buitenreclame niet kan wegzappen of uitzetten. Je uiting wordt hoe dan ook gezien. Zolang jij kiest voor de juiste locatie – hiermee bedoel we een locatie waar je doelgroep zich bevindt – kun je met gemak in zeer korte tijd een enorme bereik creëren.

Buitenreclame geeft een boost aan andere media

Niet zelden is buitenreclame slechts een onderdeel van de marketingmix. Wij zullen nooit beweren dat met outdoor reclame alleen al je doelstellingen zult behalen. Wel is het zo dat outdoor advertising een enorme boost kan geven aan je andere kanalen. Dit zit ‘m in de kracht van herhaling.

24/7 zichtbaar

Bij de inzet van OOH hoef je niet na te denken over manieren waarop je je budget zo slim mogelijk inzet, althans niet wat betreft tijd van de dag. Je OOH campagne zal gedurende een week, enkele weken of misschien zelfs enkele maanden dag en nacht zichtbaar zijn.

Hulp nodig met je buitenreclame campagne?

Neem dan vooral contact met ons op, op basis van je wensen en behoeften adviseren wij welk type buitenreclame het best zou passen, op welke locatie, wanneer en hoe lang.