5 ideeën voor productvideo’s

ideeen voor productvideo's

Productvideo’s zijn hip én converteren. Productvideo’s geven de consument in vergelijking met een product afbeelding een beter beeld wat te verwachten, dit vergroot de kans op conversie. Productvideo’s worden dan ook gezien als een effectief middel om je e-commerce bedrijf een boost te geven.

Bekijk hier ook: kosten productvideo.

Productvideo inspiratie

Net als bij andere typen video is er niet een manier om productvideo’s te maken. Productvideo’s heb je in alle soorten en maten, de een zal beter bij jou product passen dan de ander.

Introductievideo

Deel een korte introductie van je product. Pak enkele productfoto's en voeg wat tekst toe die zich richt op de waarde die het product biedt. Je kunt de foto’s in een slideshow of GIFje zetten, ook is het mogelijk om emoji’s of andere GIFjes toe te voegen om het meer op een echte video te laten lijken. Zo kun je met een beperkt budget op een creatieve manier toch een leuke video creëren.

Dit type video doet het goed op productpagina’s en als videoadvertentie op bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

Product catalogus video

Een product catalogus video geeft je de mogelijkheid om meer dan een product te tonen in de video. Je kunt ervoor kiezen om je populairste producten te tonen, de nieuwe collectie of een aantal producten die vaak samen worden gekocht.

Ook dit type video is zeer geschikt als advertentie op sociale media.

Reviews en testimonials

Een video met daarin reviews en testimonials van echte klanten is een goede manier om te laten zien dat je betrouwbaar bent als bedrijf én dat je product helpt voor datgene dat je claimt. Dit kan een video zijn waarin een klant iets vertelt terwijl hij / zij het product laat zien. Maar het kunnen ook geschreven reviews zijn met afbeeldingen van het product. Soms werkt een screenshot van een echte review nog het allerbest omdat dit authentiek / echt overkomt.

Een review video is het perfecte hulpmiddel om potentiële kopers ertoe aan te zetten de sprong te wagen wanneer ze hun definitieve aankoopbeslissing nemen. Het zien van de positieve ervaring van een andere klant is misschien precies wat ze nodig hebben om hen te overtuigen om te kopen.

Product in actie

Sommige producten behoeven geen extra uitleg wat betreft gebruik, andere (vaak nieuwe) producten kunnen wel wat extra uitleg gebruiken. Voor deze producten kunnen zogenaamde actie video’s goed werken. Dit type video brengt je product tot leven. Het laat zien hoe het product van toegevoegde waarde kan zijn in het leven van de consument.

Voor en na video’s

Consumenten vinden weinig dingen leuker om naar te kijken dan dramatische before & after video’s / foto’s. Met name producten die een groots effect teweeg brengen zijn hier uitermate geschikt voor. Heb jij zo’n product? Dan adviseren wij je zeker voor die type video te gaan. Het geeft je de kans om de waarde van je product in een oogopslag te laten zien.