Bieden stemmenbureaus meerwaarde?

meerwaarde stemmenbureaus

In Nederland zijn meer dan duizend stemacteurs actief, en ze zijn ook redelijk makkelijk te vinden. Hoeveel meerwaarde bieden stemmenbureaus dan eigenlijk? Het antwoord zit in die constatering dat er tegenwoordig zoveel freelancers met een ‘mooie stem' hun geluk hierin willen beproeven: er zit erg veel ondermaats talent tussen. Een stemmenbureau scheidt het kaf van het koren voor je.

Ook bij stemmen is the magic number 3

De meestgestelde vraag aan ons stemmenbureau (na een briefing) is: kunnen jullie drie suggesties doen? De meeste opdrachtgevers hebben helemaal geen zin of tijd om alle 1.000 voice-over stemmen van Nederland te beluisteren. Toch zijn ze wel ontvankelijk voor dat ene nieuwe talent. Een stemmenbureau is dagelijks met vele stemmen in de weer, en kan simpel en snel drie suggesties doen waarbij meestal wel een geschikte stemacteur zit.

Voice-over tarieven van stemmenbureaus

Het werken met een stemmenbureau brengt dus snelheid in een project. Bovendien is een belangrijke misvatting dat stemmenbureaus duurder zijn dan rechtstreeks bij de voice-over boeken. Het tegenovergestelde is vaak waar. Juist doordat een populair stemmenbureau veel werk brengt bij haar aangesloten stemacteurs, kan het een beter voice-over tarief bedingen. Hierdoor is het werken met een stemmenbureau vaak goedkoper of vergelijkbaar qua tarief. Bovendien profiteer je van de gratis voice-over casting service.

Andere services van stemmenbureaus

Wanneer je zelf een freelance voice-over hebt gevonden en uiteindelijk niet tevreden bent met het eindresultaat, kun je in een lastige discussie terecht komen. Want de stemacteur is trots op zijn of haar werk, zelfs wanneer jij zeer ontevreden bent. Een stemmenbureau kun je in zo’n geval gewoon bellen met het bericht: niet goed, draag even snel een goed alternatief aan, zonder vervelende discussies. Ook kunnen stemmenbureaus je de stem bewerken, zodat de audio perfect klinkt en bovendien direct is te gebruiken. Dat stembewerking belangrijk is, zie je in de video hieronder.

Een goed stemmenbureau zet de klant altijd op één

Een goed stemmenbureau weet dat je over creatieve diensten niet moet discussiëren, en denkt bovendien aan de ‘lifetime value’ van jou als opdrachtgever. Het bureau zal je zo lang mogelijk te vriend houden, en dat levert nu eenmaal sneller een prettige klantrelatie op. Je bent als klant echt koning. Kortom, stemmenbureaus bieden veel meerwaarde: zij ontzorgen je van alle randzaken, en kunnen dankzij hun kwalitatieve stemmenbestand sneller voor een goed eindresultaat zorgen.