Blije website bezoekers, tips van een digital agency

digital visitors

Een bezoeker landt op je website, het liefst wil je deze bezoeker zo lang mogelijk op je website houden. Tot het moment dat hij of zij converteert. Hoe je dit doet? Door je bezoekers te vriend te houden. Voor je enthousiast op zoek gaat naar de best digital agencies, zorg dat je de basis op orde hebt.

Weinig tot geen pop-ups

Letterlijk iedere persoon geeft aan pop-ups irritant te vinden, toch blijven bedrijven massaal pop-ups inzetten op websites. De reden: het werkt. Hoe vervelend website bezoekers het ook vinden, ze laten toch hun e-mailadres achter voor de nieuwsbrief of promotiecode. Wij zullen dan ook de laatste zijn die zeggen dat je geen pop-ups moet gebruiken, maar houd het binnen de perken.

De snelheid van je website

Niet alleen Google is fan van snelle websites, ook bezoekers verwachten dat je website binnen een split second is geladen. Het merendeel van je website bezoekers is niet geduldig en zal je website weer wegklikken als het laden van een pagina te lang duurt. Op naar je concurrent. Controleer je site snelheid en optimaliseer indien nodig.

Zorg dat je website mobile friendly is

Een groot percentage van de zoekopdracht vindt plaats via de mobiele telefoon. Zorg dat je website is geoptimaliseerd voor mobiel. Dat het makkelijk navigeren is en dat ook een eventueel aankoop soepel verloopt.

Toon contactgegevens

Zorg dat je contactgegevens makkelijk te vinden zijn voor je website bezoekers. Je hebt het vast zelf wel eens meegemaakt, niets is frustrerender wanneer je contact wilt opnemen met een bedrijf dan het niet kunnen vinden van een telefoonnummer of e-mailadres.

Makkelijk leesbaar

Zorg ervoor dat je content makkelijk leesbaar is, gebruik niet teveel vakjargon. Weet wie je doelgroep is en maak het voor je doelgroep begrijpelijk. Voeg ook titels en subtitels toe om je teksten leesbaar te maken. Weinig mensen krijgen zin om iets te lezen wanneer ze geconfronteerd worden met een muur aan tekst.

Zorg ervoor dat je tekst leesbaar is

Zorg ervoor dat je tekst leesbaar is, maak het lettertype voldoende groot (liever iets te groot dan te klein). Zorg er ook voor dat letters niet wegvallen op de achtergrond. Houd het simpel: donkere tekst, lichte achtergrond.

Update je site regelmatig

Soms beland je op een website en denk je direct: deze site stamt uit 1995. De kans dat je op zo’n website iets gaat kopen is klein zeer klein.