Dit is waarom je je bedrijf zou moeten promoten op Instagram

bedrijf promoten instagram

Door de jaren heen is social media uitgegroeid tot een krachtig marketinginstrument. Bedrijven over de hele wereld promoten hun diensten en producten op sociale media. Een van de meest populaire social media platforms die worden gebruikt door bedrijven uit allerlei sectoren, is Instagram. Instagram, eigendom van Facebook, wordt door meer dan 25 miljoen bedrijven gebruikt. Het is niet moeilijk om erachter te komen waarom Instagram enorm populair is bij bedrijven. Instagram biedt enorm veel mogelijkheden om intrigerende merkverhalen te vertellen.

Op zoek naar een social media partner?

Ben jij op zoek naar een social media marketing bureau? One Media biedt een breed scala aan digitale marketing diensten onder één dak. Wij bieden end-to-end digitale marketingoplossingen. Door de jaren heen hebben we bedrijven uit verschillende branches geholpen om op te vallen. Onze campagnes stimuleren niet alleen de verkoop, maar genereren ook buzz voor merken.

Voordelen van het gebruik van Instagram voor bedrijven

Het gebruik van social media platforms voor je bedrijf gaat gepaard met diverse voordelen, mits je het platform op de juiste manier inzet.

Enorm bereik

Ruim eenderde van de Nederlanders heeft een Instagram account, waarvan een ruime meerderheid de app dagelijks gebruikt. Met een toegewijde Instagram-strategie is er geen limiet aan het succes dat je kunt behalen. Geen wonder dat toonaangevende bedrijven over de hele wereld naar de website voor sociale netwerken gaan om nieuwe producten en diensten te lanceren.

Perfect voor story telling

Dankzij de verschillende functies van Instagram is het eenvoudig om merken een gezicht te geven. Met Instagram kun je verhalen delen. Je kunt de app gebruiken om je doelgroep een kijkje te geven in een gemiddelde werkdag. Upload herkenbare verhalen en video’s achter de schermen die laten zien hoe producten worden ontwikkelt of diensten worden geleverd. Gebruik live berichten om je geloofwaardigheid en vertrouwen te verbeteren.

Instagram is perfect om in contact te komen met (potentiele) klanten

Als het gaat om contact maken met klanten en het opbouwen van duurzame relaties, denken veel mensen aan sites als Twitter en Facebook. Het ware potentieel van Instagram is echter groter. Instagram heeft een van de grootste aantallen actieve gebruikers, wat maakt dat de kans dat een Instagram-gebruiker je verhaal opent en leest groot is.

Makkelijk deelbaar

Een van de belangrijkste USP’s van Instagram is dat de verhalen die naar Instagram worden geüpload eenvoudig kunnen worden gedeeld via verschillende marketingkanalen. Je kunt je Instagram-instelling aanpassen om Instagram berichten automatisch te delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.