Een aantal concrete video ideeën

video ideeen

Video's zijn een krachtig middel zijn om producten te promoten en merkbekendheid op te bouwen. De meerderheid van de Nederlanders kijkt wekelijks online video’s, waaronder promotie video’s. Promotie video’s zijn nogal een breed begrip, daarom bespreken we in dit artikel een aantal concrete ideeën.

Vraag-en-antwoord sessies

Vraag-en-antwoord sessies worden vooral ingezet op evenementen. Vraag influencers en experts om dit type video voor je te maken om deze vervolgens te delen met je volgers.
Dit levert unieke en boeiende content op, en de kans is groot dat de mensen die je hebt geïnterviewd de video ook met hun publiek zullen delen.

Video infographics

Infographics zijn populair omdat ze over het algemeen kort en krachtig zijn, infographics zijn vaak een samenvatting van een langere tekst en ook nog eens visueel aantrekkelijk. Een video graphic is vergelijkbaar met een gewone infographic alleen dan met bewegende elementen om het nog leuker te maken.

Vertel een verhaal

Deel je reis met een verhaal video. Verhalen zijn geweldig om vertrouwen op te bouwen bij je doelgroep en een merk te creëren dat mensen kennen en leuk vinden. Voeg (echte) personages toe waarmee je doelgroep zich kan identificeren.

Deel een milestone

In plaats van grote aankondigingen te delen in een tweet of Instagram-bericht, maak je een korte video met de aankondiging om te delen op je sociale mediakanalen. Over het algemeen levert video meer betrokkenheid en buzz op dan tekst of een statische afbeelding.

Stop motion video's

Veel mensen denken dat stop motion video's te ingewikkeld zijn en veel tijd en vaardigheid vergen, maar het is in feite vrij eenvoudig (afhankelijk van je wensen) en een van de beste promotievideo ideeën. Ze hoeven helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en kunnen een unieke manier zijn om iets te delen.

Gebruik een whiteboard

Mensen houden van de eenvoud van iemand die iets op een whiteboard uitlegt, ook dit type promotiefilm is relatief betaalbaar.

Een dag uit het leven van

Dit type video is al jaren een hit op diverse sociale media kanalen, met name op YouTube. Door andermans ogen kijken is altijd intrigerend en spannend, vooral als ze je een kijkje kunnen geven achter de schermen. Laat bijvoorbeeld de hele dag door korte clips van een lid van je team maken en deel de video vervolgens online.

Bedank je publiek

Als je onlangs een groot evenement of een succesvolle productlancering hebt gehad, neem dan even de tijd om je klanten te bedanken in een video. Dit is een geweldige kans om live-functies op Facebook of Instagram te gebruiken om iets persoonlijks en directs te creëren.