Een toename in populariteit van busreclame

toename in populariteit bus reclame

Tijdens de pandemie daalde het aantal buspassagiers in het hele land met meer dan de helft. Maar terwijl al het openbaar vervoer vorig jaar een grote klap kreeg, zijn bussen sneller teruggekeerd naar hun oude niveau.

Dit alles biedt voor adverteerders een uitstekende kans om je boodschap op je doelgroep over te brengen. Dit jaar, maar ook de komende jaren verwachten wij dat busreclame (ov reclame 2021) toeneemt in populariteit onder adverteerders.

Een van de redenen is dat busreclame niet ‘overgeslagen’ kan worden, zoals wel kan met veel online advertenties. Ook worden de mogelijkheden wat betreft bedrukking van bussen steeds creatiever wat ervoor zorgt dat je met busreclame relatief gemakkelijk de aandacht kan trekken.

Wat is busreclame?

Busreclame omvat alles wat verschijnt op bussen of in bussen. En soms verwijst men zelfs naar de banken waar passagiers op zitten wanneer zij op de bus wachten. Al met al zijn er nogal wat mogelijkheden die je in kunt zetten, afhankelijk van je budget.

Welke soorten busreclame zijn er beschikbaar in de bus?

Advertenties in de bus bevinden zich boven de ramen, op de achterkant van stoelen, achter de chauffeur en op de tussenstukken. Digitale advertenties zijn ook steeds populair geworden in bussen, digitale advertenties zijn op videoschermen in veel bussen beschikbaar om reclameboodschappen af te wisselen met nieuws en/of amusement.

Welke soorten buitenreclame voor bussen zijn beschikbaar?

Je kunt je advertentie bijna overal op de bus plaatsen, op de voor-, zij-, boven- en achterkant. Hoe groter hoe meer het zal kosten, omdat je bereik groter wordt maar zeker ook vanwege de enorme omvang van het advertentiemateriaal dat je moet maken.

De kleinere advertenties op bussen zijn relatief goedkoop te produceren, waardoor je veel kunt kopen voor een kleinere investering in advertentiemateriaal. Berichten met seizoensgebonden of actuele elementen werken goed bij busreclame, hetzelfde geldt voor lokale advertentie campagnes.

Omdat je precies weet waar de bus rijdt, bereik je precies die doelgroep die je wilt bereiken.

Kosten voor busreclame?

Het kopen van advertenties op de achterkant van de bus is om voor de hand liggende redenen goedkoper dan het kopen van zijkanten. Achterin ziet alleen het verkeer achter de bus de advertentie. Als je een zijkant koopt, bereik je alle mensen die de bus passeren.

Ben jij benieuwd of het inzetten van busreclame kan bijdragen aan jouw bedrijfsresultaat? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.