Facebook lanceert kortere video commercials

nieuwe Facebook ads

Facebook kondigt aan dat men voor content makers meer tools gaat lanceren om omzet te genereren met video’s. Facebook denkt hierbij in het bijzonder aan influencers, digital publishers, media en video bedrijven, en andere video makers. Werk aan de winkel dus voor bureau social media & co.

Geld verdienen met Facebook video spots

Voorheen moesten creators langere video’s van 3 minuten maken om deze te monetizen, maar door het nieuwe beleid kunnen influencers al geld verdienen met video’s van 60 seconden. Voor een video van 1 minuut kan een Facebook reclame spot van 30 seconden worden vertoond, en bij video’s die langer dan 3 minuten zijn kan een spot van 45 seconden worden vertoond.

Testen met nieuwe video advertenties

Verder kunnen makers geld gaan verdienen via Facebook Stories, door ads toe te laten die eruit zien als ‘stickers’. Aangezien dit een nieuwe advertentievorm is zal hier de komende tijd nog mee worden getest op Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=eqYsfCwIRcw

Om met Facebook advertenties inkomsten te genereren moet een video in totaal 600.000 keer worden bekeken binnen 2 maanden. Dat lijkt veel, maar zoals we weten kan dit met virale of actuele content ontzettend snel gaan. Zeker in het geval van nieuws publishers gaat nieuws vanzelf al vaak viraal.

Facebook video commercial activeren

Overigens wordt de Facebook video commercial mogelijkheid enkel geactiveerd wanneer een user meer dan 5 actieve video uploads heeft op het platform. Wij zijn zelf in ieder geval enthousiast over deze mogelijkheden, al was het maar omdat we vaak positieve en creatieve ontwikkelingen zien uit de community bij nieuwe ontwikkelingen.

Radio en TV commercials

Steeds meer van onze adverteerders kiezen overigens de platforms van Facebook voor video reclame. Het bereik is groot en divers, en bovendien is het supersnel in te zetten. Toch merken we de laatste tijd ook dat adverteerders tegen de grenzen van de mogelijkheden lopen, en hierdoor ook radio of tv commercial bij willen schakelen.

Het loont dus om alvast na te denken over een tv-spot wanneer je een commercial laten maken wilt voor Facebook. Soms kun je deze met slechts kleine adjustments ook via televisie uitzenden. We hebben enkele mooie cases voor je klaarliggen van adverteerders die naast social media ook televisie reclame gingen inzetten. Bel of mail ons gerust!