Gorinchem krijgt nieuwe reclamemast langs A16/A27

nieuwe reclamemast langs A16 en A27

Direct naast het gerenoveerde Hotel Gorinchem wordt een nieuwe reclamemast voor snelwegreclame geplaatst met een kunstzinnige inslag. De reclamemast zal namelijk worden gebouwd in de vorm van een knoop, waarmee er een verwijzing ontstaat naar het drukke verkeersknooppunt A16 en A27.

Kunstwerk in reclamemast

De masteigenaar liet zich inspireren door een kunstwerk van Henk Tielman. Hij maakte het kunstwerk al in 1968 ter ere van de opening van het hotel. Het kunstwerk hing sinds die tijd altijd in de entree van het hotel. Een creatieve medewerker van Hotel Gorinchem kwam met het ludieke idee om in de reclamemast een knoop te leggen, net zoals in het kunstwerk.

Reclamemast vergunning

Omdat de mast met een hoogte van 41 meter een opvallende verschijning wordt, was voor de bouw wel een wijziging in het bestemmingsplan van Gorinchem nodig. Deze hele procedure verliep overigens zonder enige problemen, want tijdens de ter inzage legging diende geen enkele inwoner of andere belanghebbende een zienswijze tegen het plan. Daarmee is de vergunning voor de reclamemast – inclusief knoop – nu verleend.

Buitenreclame voor gemeente Gorinchem

Aan de bouw van de reclamezuil hangt mede door het kunstwerk een prijzig prijskaartje. Voor een slordige € 750.000 zal de reclamemast langs de snelwegen A16 en A27 verrijzen. Ook de gemeente Gorinchem is hiermee een communicatiemiddel rijker, aangezien zij in overleg met de masteigenaar ook gebruik kan maken van de opvallende buitenreclame.

Mast krijgt digitale buitenreclame mogelijkheid

De reclamemast maakt overigens gebruik van digitale buitenreclame, waardoor niet telkens nieuwe reclameposters gedrukt hoeven te worden. Zo worden er op de mast drie schermen bevestigd, waardoor in alle windrichtingen reclame mogelijk wordt. Omdat één van de drie schermen richting een woonwijk staat zal dit scherm in de avonduren worden uitgeschakeld zodat de inwoners er geen overlast van zullen ervaren.

Offerte voor snelwegreclame

In Nederland zijn vele aanbieders van snelwegreclame, zoals langs de A15 snelweg. Een mediabureau zoals One Media brengt alle aanbieders in kaart, en selecteert deze exploitanten op basis van het juiste bereik tegen de meest aantrekkelijke CPM tarieven. Geinteresseerd in snelwegreclame? We rekenen je graag gratis de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor.