Het tijdperk van verticale video is in volle gang

verticale video

Ooit, nog niet eens zo heel lang geleden was een verticale video een duidelijk teken dat de video geschoten was door een amateur. Video’s waren horizontaal – logisch – omdat dit het enige formaat was dat voor bioscoop en TV geschikt was. Bovendien nemen wij mensen de wereld horizontaal waar.

Anno 2021 is dat niet meer het geval, met als voornaamste reden dat mensen steeds meer content consumeren op hun smartphones consumeren. Verticale video’s zitten in de lift. Een van de redenen waarom onze film agency amsterdam van te voren al rekening houdt met de platforms waarop de video geplaatst zal gaan worden. Zo weten we zeker dat we de juiste shots maken, waaronder verticale video shots.

Afgaande op de focus van platforms als Instagram, WhatsApp, Facebook, Twitter en Pinterest op verticale video’s kunnen we aannemen dat dit nog maar het begin is.

Adverteren door middel van verticale video

Verticale video profiteert van het feit dat het minder opdringerige overkomt wanneer deze als advertenties op sociale media wordt weergegeven. Op Instagram verschijnen advertenties naadloos tussen twee organische verhalen. Een locatie als deze verstoort de gebruikerservaring niet zozeer als andere advertentieformaten blijkt uit onderzoek.

Een beperking vs. een kans

Verticale video’s vallen niet direct bij iedereen in de smaak is misschien niet in de smaak, omdat het ook behoorlijk beperkend kan zijn. Er is relatief veel ruimte om te vullen, maar alleen in een uitgerekte positie terwijl het perspectief juist vrij smal blijft. Sommigen zien dit als beperkingen, anderen zien dit juist als kans.

Gesplitste schermen, close-ups, afbeeldingen en animaties zijn enkele van de technieken die verticale video’s succesvol kunnen maken.

Stories op Instagram blijven onverminderd populair

Het Stories formaat op Instagram blijft onverminderd populair onder gebruikers. Het is inmiddels een van de belangrijkste manieren waarop mensen dingen met hun vrienden delen.

We kunnen dan ook niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om als bedrijf om dit formaat in ieder geval te overwegen. Het is al enorm belangrijk kijkend naar de hoeveelheid tijd die consumenten kijkend naar een verticaal scherm doorbrengen en zal naar verwachting alleen maar belangrijker worden.