Hoeveel bushokjes zijn er in Nederland?

bushokjes in nederland

Nederland telt meer dan 50.000 bushaltes. Dat is ongeveer 1 bushalte per 345 inwoners. Niet iedere bushalte biedt de mogelijkheid om bushokje reclame te tonen, hiervoor is het namelijk van belang dat er een bushokje (abri) staat en niet alleen een paal met daarop de naam van de busstop.

Is reclame in bushokjes effectief?

Adverteren in bushokjes staat binnen het medium buitenreclame bekend als zeer kosteneffectief. In korte tijd kun je als adverteerder een groot bereik genereren. Ook is het met dit type buitenreclame mogelijk om zeer gericht te targeten. Wil je adverteren in de buurt van je fysieke winkel? Geen probleem! Zijn studenten je doelgroep? Dan zet je toch alleen bushokjes in in de buurt van Hogescholen en Universiteiten.

Bereik heel Nederland

Met 50.000 bushaltes en tienduizenden bushokjes in Nederland zijn nagenoeg alle landgenoten te bereiken via dit medium. Stedelijk inwoners, maar ook de inwoners van de kleinste dorpen.

Nederlandse bushokjes gaan de wereld over

Raar maar waar, onlangs ging onze bushokjes de hele wereld over. Utrecht liet namelijk meer dan 300 bushokjes plaatsen met groene daken en een zitje van bamboe.

Het project is een initiatief van Staatsbosbeheer om de natuur een prominentere plek in stedelijke gebieden te geven, daarnaast heeft het een symbolische waarde.

De oppervlakte van de daken is klein, maar samen met bijvoorbeeld geveltuintjes, stadsparken en plantenbakken creëer je op deze manier een netwerk van natuur binnen een stad. De bushokjes zijn beplant met sedum, een vetplantje wat als gunstig effect heeft het reduceren van fijnstof. Ook kunnen deze plantjes overleven zonder diepe wortels, wat ze uitermate geschikt maakt als dakbedekking. Naast de positieve effecten voor de natuur maken dit soort initiatieven de stad ook leefbaarder.

Nederland is een inspiratie

Niet alleen binnen Nederland hebben meerdere steden interesse, waaronder Rotterdam en Apeldoorn. Ook in Leipzig, Duitsland zullen bijna 1.000 bushokjes van een groen dak worden voorzien.

Neem contact met ons op

Overweeg jij bushokjes in te zetten in je volgende marketing campagne? Laat je dan geheel vrijblijvend door een van onze experts informeren. Bel: 020 – 210 1770 of mail naar info@onemedia.nl.