Instructievideo laten maken

  • Instructiefilm maken
  • Kosten & offerte
instructievideo laten maken
instructiefilm laten maken

Instructievideo laten maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doe je als je iets nieuws wil leren? Wat doe je als je iets wil repareren? Of als je iets moet installeren? Waarschijnlijk ga je op zoek naar een video. Je bent niet de enige.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer consumenten ergens niet uitkomen, ze het liefst een video raadplegen. Heb jij een product of service die uitleg behoeft?

Een instructievideo kan het verschil maken tussen een tevreden en ontevreden klant.

Wat is een instructievideo?

Een instructievideo is elke video die een proces demonstreert, kennis overdraagt, een concept uitlegt of iemand laat zien hoe iets moet.

Van kooklessen tot online cursussen, instructievideo's behoren tot de populairste en meest boeiende inhoud die tegenwoordig online is, met een verbluffend aantal views en shares op sociale media. Voor degenen die een relatie willen opbouwen met een publiek op YouTube of Facebook, zijn instructievideo's een goed hulpmiddel. Het merendeel van de consumenten kijkt liever naar een video over een product dan erover te lezen.

Instructievideo's zijn ook een geweldige manier om jezelf te positioneren als een expert in jouw vakgebied. Geef wat goed, gratis advies weg en mensen zullen je onthouden bij het doen van een aankoop.

Voorbeelden van instructievideo's

Micro-video's

Micro video's zijn kort en richten zich op het onderwijzen van een enkel, beperkt onderwerp. Ze duren meestal minder dan een minuut en zijn daarmee perfect voor de hedendaagse consument met de korte aandachtsspanne.

Instructievideo

Instructievideo's zijn de beste instructiemethode voor het aanleren van een proces of het geven van stapsgewijze instructies. Doorgaans zijn instructievideo's tussen de 2 en 10 minuten lang, in de video kunnen meerdere instructiemethoden aan bod komen. Instructiefilms worden ook wel ‘how-to video’s’ genoemd.

Trainings video’s

Trainingsvideo's zijn vaak bedoeld om vaardigheden op een (nieuwe)werknemer over te brengen of vaardigheden van medewerkers te verbeteren. Bedrijven maken vaak online trainingsvideo's over onderwerpen als compliance en intimidatie op de werkvloer, of andere werkgerelateerde onderwerpen zoals hardware- en software training.

Steeds vaker wordt er gekozen voor een interactieve trainingsvideo om de inzetbaarheid van de video te vergroten.

Uitleg video's

Explainer of uitleg video's zijn korte video's (meestal korter dan twee minuten) die een zakelijk concept of product op een visuele manier uitleggen. Ze gebruiken meestal basis animaties om een ​​groter onderwerp, product of dienst uit te leggen. Explainer video's vereenvoudigen complexe ideeën tot makkelijk te begrijpen inhoud.

Screencast video's

Screencasts zijn meestal snel en informeel en zijn vaak bedoeld voor een kleiner publiek dan instructiefilms. Deze video's zijn digitale video-opnamen van een computerscherm en bevatten meestal gesproken tekst. De video’s zijn over het algemeen van mindere kwaliteit en bedoeld om snel even iets uit te leggen.

Zoals je ziet kunnen instructiefilms allerlei verschillende namen hebben. Maar of je nu een instructievideo of een uitleganimatie wil maken, het doel is min of meer hetzelfde. In tegenstelling tot andere vormen van video, geeft een instructievideo instructies. Het belangrijkste doel is dat je kijkers de inhoud van de video begrijpen.

Waarom een instructiefilm laten maken?

Met instructiefilms heb je de kans om informatie op een makkelijke, begrijpelijke en leuke manier over te brengen, mits de instructiefilm aan bepaalde eisen voldoet. Het idee achter instructiefilms is dat video’s veel krachtiger zijn dan woorden.

Instructievideo laten maken kosten

Kosten instructievideo 2021  Instructievideo tarief vanaf Meerkosten voice-over
Instructievideo standaard €750,- €189,-
Instructievideo standaard + €850,- €189,-
Instructievideo maatwerk €1.450,- €189,-

Bedenk van te voren goed waarom je een instructiefilm wil laten maken. Wil je iets uitleggen aan potentiële klanten? Wil je nieuwe klanten soepel onboarden? Is er iets waar je medewerkers van op de hoogte wilt brengen? Wat is de reden dat er volgens jou een instructiefilm nodig is?

Stel een duidelijk leerdoel voor je video vast. Dit doel is je leidraad voor het video-creatieproces. Elke beslissing die je over de video neemt, moet bijdragen aan het leerdoel.

Houd het kort

De aandachtsspanne van de consument is korter, heel kort. Maak je video dan ook niet langer dan strikt noodzakelijker. Ik zou bijna willen zeggen, hoe korter hoe beter. Verlies hierbij natuurlijk niet uit het oog dat de boodschap wel overgebracht moet worden.

Soms is een boodschap dusdanig ingewikkeld, onze videograaf kan dan adviseren om een animatie of voice-over toe te voegen om er voor te zorgen dat je doelgroep toch de gewenste informatie tot zich neemt.

Weet wie je doelgroep is

Het is van cruciaal belang om je doelgroep te kennen. Als je je doelgroep niet goed in kaart hebt gebracht, is het vrijwel onmogelijk om een goede instructievideo te maken.

Algemene informatie is nuttig, maar door na te denken over een specifieke persoon die representatief is voor jouw publiek – wat hun problemen zijn, waarom ze je video zullen bekijken, wat ze wel en niet leuk vinden – kun je een meer gerichte en gedetailleerde video maken.

Vertel een verhaal

Mensen verliezen focus wanneer ze een lange lijst met feiten en cijfers te zien krijgen. Probeer de informatie die je wilt overbrengen daarom te verpakken in een verhaal (storytelling), dit zorgt ervoor dat je de aandacht vasthoudt en de boodschap overbrengt.

https://www.youtube.com/watch?v=lRHfkPZ296k

Wil jij een instructiefilm laten maken?

Wil jij een instructiefilm laten maken? Dan ben je bij One Media aan het juiste adres. In zo'n 6 stappen zorgen wij ervoor dat jij de video krijgt waar je naar op zoek bent. Van conceptontwikkeling tot draaiboek, van opname tot oplevering.

Al onze producties zijn 100% rechtenvrij, je betaalt een vooraf afgesproken bedrag en kunt de video vervolgens inzetten waar en wanneer je wilt.

Instructie video instructiefilm instructiefilm laten maken instructiefilm maken instructievideo instructievideo laten maken instructievideo maken instructievideo's instructievideo's laten maken laten laten maken maken. Een instructiefilm laten learning video concept instructiefilm laten maken instructiefilm laten film laten maken instructievideo’s een instructiefilm van een instructiefilm.