Juiste kassasysteem voor de detailhandel? Tips

juiste kassasysteem voor detailhandel

Of je nu op het punt staat een nieuwe winkel te beginnen of de kassasystemen van bestaande winkels wilt vernieuwen, wij helpen je graag verder. Wij weten als geen ander hoe belangrijk, cruciaal zelfs het juiste kassasysteem is om succes te kunnen behalen.

Tegenwoordig zijn point-of-sale (POS) of kassasystemen veel meer dan apparaten die enkel transacties afhandelen, in dit artikel vertellen we je stap voor stap op welke punten je moet letten om de keuze te kunnen maken voor het juiste kassasysteem.

Vanzelfsprekend voldoen onze kassasystemen aan onderstaande eisen, maar ook als je niet kiest voor een kassasysteem van ons is het slim om onze tips in het achterhoofd te houden.

Lees ook ons artikel: Kassasystemen detailhandel

Type bedrijf

Ondanks het feit dat ieder bedrijf anders is weten wij inmiddels dat de wensen wat betreft POS-systemen overeenkomen onafhankelijk van niche en afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het verkoopvolume, aantal werknemers en natuurlijk ambities.

Voorraadbeheer

Of je nu een handvol of honderden producten heeft, voorraadbeheer is essentieel, het helpt je om producten bij te houden en voorraadbeheer te optimaliseren. Zoek naar een kassasysteem oplossing waarmee je je producten per categorie kunt ordenen, de voorraad op meerdere locaties kunt beheren en inkooporders kunt maken en verzenden, zodat je nooit – maar dan ook nooit – zonder voorraad komt te zitten.

Naadloze on- en offline verkoop

Zelfs als je vooralsnog alleen van plan bent producten op een fysieke locatie te verkopen, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een kassasysteem voor dat online verkoop ondersteunt. Je weet nooit wat de toekomst in petto heeft, bij ons betaal je hier niets extra’s voor.

Klantbeheer & loyaliteit

Een goed POS-systeem voor de detailhandel heeft mogelijkheden om klantinformatie vast te leggen en biedt mogelijkheden om relaties met klanten te onderhouden om uiteindelijk tot een langdurige relatie te komen.

Rapportage en analyse mogelijkheden

Het juiste kassasysteem voor de detailhandel kan een enorm verschil maken wat betreft de productiviteit en winstgevendheid van je bedrijf. Door realtime gegevens vast te leggen, kun je in één oogopslag de verkoop-, werknemers prestaties en voorraadniveaus bekijken en inzoomen voor meer gedetailleerde analyse. Met een nauwkeurig beeld van je omzet, winstmarge, personeelsprestaties en andere belangrijke statistieken, kun je de manier waarop je bedrijf werkt optimaliseren en zo positieve effecten bewerkstelligen voor je bedrijfsresultaat.

Diverse betaalmethoden

Klanten moeten kunnen betalen op de manier waarop zij willen betalen. Hoewel traditionele betaalmethoden zoals contant geld en creditcard nog steeds worden gebruikt, is contactloos betalen – mede door de pandemie – nog nooit zo populair geweest. Daarom hebben wij onderstaande betaalmethoden altijd vast geïntegreerd:

  • iDeal
  • PayPal
  • AfterPay
  • Apple Pay
  • Klarna
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Bancontact

Mochten bovenstaande betaalmethoden niet voldoen, dan denken we graag met je mee.

Meer weten?

Wij bieden een uitgebreid kassasysteem met alles er op en eraan dat speciaal is ontworpen voor de detailhandel. Tal van retailers in het hele land vertrouwen onze kassasystemen voor
het beheren van voorraad, het doen van transacties, een naadloze integratie tussen on- en offline en meer. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende demo contact op via info@onemedia.nl of 020 210 1770.