Kassasysteem Deliverect op €1,4 miljard gewaardeerd

restaurant kassasysteem

Steeds meer bedrijven die in de financiële technologie (fintech) werkzaam zijn, zien fantastische groeicijfers en waarderingen voor hun bedrijf. Zo ook Deliverect, een jong Vlaams bedrijfs dat kassasystemen van afhaalmaaltijden en restaurants aan elkaar koppelt. Deliverect is nu gewaardeerd 1,4 miljard euro en daarmee toegetreden tot de club van unicorns: bedrijven met een waardering van 1 miljard euro of meer, net zoals het Nederlandse online payment bedrijf Mollie.

Veel vraag kassasystemen afhaalrestaurants

Corona bleek ook voor Deliverect meer een zegen dan een last; dankzij de pandemie maakte het bedrijf een enorme groei door. Deliverect zal bij veel mensen misschien niet direct een belletje doen rinkelen, maar indirect heb je er misschien al wel mee te maken gehad. Ook veel Nederlandse bedrijven hebben een kassasysteem van de ondernemers Zhong Xu en Jan Hollez, die het bedrijf slechts drie jaar geleden lanceerden.

Simpel kassasysteem bedrijfsidee

Het bedrijfsidee van Deliverect is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Bedrijven die via Takeaway, Deliveroo of UberEats leveringen verwerken, moeten voor elk systeem een ander toestel en software hanteren. Deliverect funnelt al deze kanalen op één systeem, waardoor restaurants nog maar met één kassa hoeven te werken.

Ervaring in kassasysteem branche

Door de uitgebreide ervaring die de ondernemers Xu en Hollez al hadden in de financiële softwarewereld, ging het vervolgens razendsnel. De twee hadden al eerder een bedrijf opgezet dat kassasystemen simpeler maakte, en verkochten dat vervolgens aan het beursgenoteerde bedrijf Lightspeed, welke onder meer in de kassasysteem winkel en restaurant branche actief is.

Drie jaar geleden werd het idee voor Deliverect geboren en dat resulteert nu in indrukwekkende cijfers. In 2021 werden er via Deliverect zo’n 10 miljoen bestellingen verwerkt, en het bedrijf telt 250 FTE. Grote namen zoals Kentucky Fried Chicken, Burger King, Unilever: allemaal zijn ze inmiddels klant van Deliverect.

Omzetcijfers Deliverect

Omzetcijfers deelt Deliverect nog niet, maar door de nieuwe financiering die is opgehaald waarderen fintech-kenners de kassasystemen ontwikkelaar op een dikke 1,4 miljard euro. En dat geeft het jonge fintech bedrijf de gewilde ‘unicorn’ status. Eén ding is zeker: Deliverect heeft de juiste knowhow, de juiste connecties én het juiste product op de juiste plaats.